Πολιτική

17/11/2019 - 17:16

Ευθύνες Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του βρέφους στη Μόρια - Ανακοίνωση Τ.Ε. Λέσβου του ΚΚΕ

Ο θάνατος ενός βρέφους από το Κονγκό, ηλικίας μόλις λίγων μηνών από αφυδάτωση, που διέμενε μαζί με τους αιτούντες άσυλο γονείς του στο ΚΥΤ της Μόριας και επιβεβαιώθηκε και από τη διοίκηση της Μόριας και από το Βοστάνειο νοσοκομείο, συνιστά ένα φρικιαστικό έγκλημα.

Ένοχη για αυτό το έγκλημα είναι η πολιτική του διπλού εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου, πολιτική που εφαρμόζουν με εγκληματική συνέπεια οι ελληνικές κυβερνήσεις  και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή της Ν.Δ. Πολιτική που αποτελεί υλοποίηση της απαράδεκτης και απάνθρωπης συμφωνίας της Ε.Ε. και της Τουρκίας.  Συμβολή σε αυτό το έγκλημα έχουν και τα άλλα αστικά κόμματα, βουλευτές και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, που στηρίζουν τη συμφωνία αυτή, επιμένουν στην πολιτική της «αποσυμφόρησης», που έχει αποδειχθεί ατελέσφορη και αρνούνται να αποδεχθούν την  πολιτική του απεγκλωβισμού όλων των προσφύγων και μεταναστών από τη Λέσβο και τα άλλα νησιά του Αιγαίου.

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καλεί τους συνδικαλιστικούς φορείς όλων των κλάδων, τους φοιτητικούς και επιστημονικούς συλλόγους, τα επιμελητήρια και όλους τους μαζικούς φορείς στο νησί να καταδικάσουν απερίφραστα το νέο αυτό στυγερό έγκλημα και την πολιτική που το προκάλεσε. Τους καλεί να ενώσουν την πάλη τους και τις προσπάθειές τους για:

  • Να κλείσουν όλα τα hot spots στη Λέσβο και σε όλη την Ελλάδα
  • Να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες ασύλου στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στη Λέσβο να μείνει μόνον ένας μικρός χώρος υποδοχής, καταγραφής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, στην ευθύνη των θεσμών του κράτους και όχι των Μ.Κ.Ο.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι της Λέσβου έχουν υποστεί ζημιές από την εξέλιξη αυτού του κοινωνικού φαινομένου.
  • Να απορροφηθούν σε κρατικές και αυτοδοικητικές δομές, κοντά στον τόπο κατοικίας τους, όσοι σήμερα εργάζονται σε δομές προσφύγων και μεταναστών στο νησί.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Μοιράσου το άρθρο!