Πολιτική

16/01/2021 - 11:19

Fake εμβολιασμοί στη Λέσβο.... Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Το θέμα που ανέδειξε μέσα από το  Lesvosnews.net ο Στρατής Σαμαράς  (Οργανωτικός Γραμματέας Ν.Τ.  ΑΔΕΔΥ - Μέλος Δ.Σ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης)  στη σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: 

 

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μετά το φιάσκο των 2.000.000 εμβολίων το μήνα που έγιναν 5000 με 8000 συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει με την ετοιμότητα του επιτελικού κράτος των «αρίστων». 

Στη Λέσβο έχουν σταλεί 215 + 70 δόσεις εμβολίων από την περασμένη εβδομάδα το βράδυ μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης. Το Υπουργείο Υγείας όμως μας ενημερώνει επίσημα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τη Κυβέρνησης για 845 + 235 εμβολιασμούς για τη Λέσβο μέχρι και σήμερα Παρασκευή. 

Ενώ η Λέσβος βρίσκεται σε κατάσταση σκληρού lockdown η κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί για τη δημιουργία μιας ψευδούς πραγματικότητας για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας. Τον περασμένο Δεκέμβριο μιλούσε για 1018 εμβολιαστικά κέντρα και σήμερα έχουμε 114. Στη Λέσβο δε μόνο ένα! 

Μέχρι στιγμής στη Λέσβο έχουν δηλώσει περισσότεροι από 500 υγειονομικοί την διαθεσιμότητα τους να εμβολιαστούν. Υγειονομικοί της πρώτης γραμμής δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εμβολιαστούν, καθώς δεν επαρκούν οι δόσεις. Ηλικιωμένοι συμπολίτες σε απομακρυσμένα χωριά της Λέσβου δεν έχουν πρόσβαση στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αφού δεν υπάρχουν προσβάσιμα εμβολιαστικά κέντρα.

Η Λέσβος έχοντας πληγεί τόσο σε υγειονομικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο από την πανδημία, αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με την κατασκευή ψευδών ειδήσεων. 

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να ενημερώσει για την πραγματική εικόνα τους κατοίκους της Λέσβου για το  σχέδιο εμβολιασμού του νησιού. 

Αναμένουμε απάντηση για τον αριθμό των εμβολιαστικών κέντρων που θα λειτουργήσουν στο νησί, ώστε να καλύψουν με επάρκεια όλη την γεωγραφική κατανομή

Μοιράσου το άρθρο!