Πολιτική

13/09/2016 - 15:53

Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στη Μυτιλήνη - «Να προχωράς κι εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία».

«Να προχωράς κι εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία».

Αυτοί οι στίχοι του κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ αποτελούν το κεντρικό σύνθημα του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ.

Το Φεστιβάλ μας φέτος κλείνει τα 40 χρόνια ζωής στο νησί μας. Είναι ένας πολιτικός και πολιτισμικός θεσμός που έχει καθιερωθεί. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 17 Σεπτέμβρη, στις 7.00 το απόγευμα, στο Πάρκο ΙΚΑ. Η εκδήλωσή  μας περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το χορευτικό και τη χορωδία «Νίκος Μυρογιάννης» του Δήμου Λέσβου. Ακόμη, τιμώντας τα 70 χρόνια ίδρυσης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας , που η δράση του τα χρόνια ’46 – ’49 αποτελεί τη κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, θα υπάρχει βίντεο – αφιέρωμα στους ηρωϊκούς μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου και έκθεση αρχειακού υλικού. Επίσης θα υπάρχει έκθεση – αφιέρωμα στο προσφυγικό.

Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Ν. Σοφιανό, μέλος του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ και η εκδήλωσή μας θα κλείσει με συναυλία από το συγκρότημα «Τα Φώτα Απέναντι».

Το Φεστιβάλ γίνεται σε μια περίοδο όπου οι πολιτικές εξελίξεις είναι κρίσιμες και ρευστές.

Βιώνουμε εδώ και πολύ καιρό τα αποτελέσματα των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Βλέπουμε τσακισμένα τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, πληρωνόμαστε με μισθούς πείνας και έχουμε ξεχάσει τι θα πει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλιση.

Η κυβέρνηση αναπτύσσει τη προπαγάνδα της περί «δίκαιης ανάπτυξης», όμως την ανάπτυξη που αυτοί υποστηρίζουν οι νέοι και οι οικογένειές μας τη βλέπουμε καθημερινά. Η νέα γενιά δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Ξέρουμε πως η δική τους ανάπτυξη πατάει και τσακίζει το δικό μας μέλλον, τη ζωή μας.

Δεν πρέπει ακόμα να ξεχνούμε πως η απόπειρα πραξικοπήματος στη Τουρκία και οι συνεχιζόμενες πολεμικές συγκρούσεις στη Συρία, αποδεικνύουν ότι οι ανταγωνισμοί για τα κέρδη των μονοπωλίων είναι οξύτατοι και το ενδεχόμενο γενικευμένου πολέμου έρχεται όλο και πιο κοντά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς αυτούς πολέμους που ξεκληρίζουν ολόκληρους λαούς, καθώς είναι μέλος του ΝΑΤΟ και έχει μεγάλη ευθύνη για την ενδεχόμενη εμπλοκή της χώρας μας στα χειρότερα.

Μπροστά λοιπόν στους σχεδιασμούς των εκμεταλλευτών, δίνουμε τη μάχη του Φεστιβάλ.

Καλούμε όλους τους νέους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μαθητές και τους φοιτητές, τους αγρότες να έρθουν στο Φεστιβάλ και να συζητήσουμε. Καλούμε όλους όσους σκέφτονται  πως η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει ό,τι και να γίνει. Οσους σκέπτονται ότι «οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα». Αλλα και όλους όσους έχουν αγανακτήσει  και θέλουν να κουβεντιάσουν τη λύση της αντεπίθεσης.

Οι νέοι έχουμε πείρα, έχουμε ζήσει τα βάρβαρα μέτρα από «αριστερές» και δεξιές κυβερνήσεις.

Πέρασε μια χρονιά γεμάτη από κινητοποιήσεις και απεργίες. Σας καλούμε να έρθετε και να συζητήσουμε την αγωνιστική πείρα που υπάρχει. Να ανταλλάξουμε απόψεις

Το 42ο Φεστιβάλ θέλουμε να είναι τόπος συνάντησης νέων. Συνάντηση νέων που έχουν αντικειμενικό συμφέρον από τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Επιδιώκουμε να συμβάλλει στη λαϊκή ανάταση, στην αντοχή στις δυσκολίες, στην οργάνωση νέων στις γραμμές της ΚΝΕ. Επιδιώκουμε, τέλος, και φιλοδοξούμε να αποτελέσει τη θρυαλλίδα που  θα ανάψει τους επόμενους μεγάλους αγώνες της νεολαίας και του λαού μας, που έτσι και αλλιώς θα έρθουν. 

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΕΛΗ

Μοιράσου το άρθρο!