Πολιτική

12/08/2014 - 16:55

«Φωνάζει» ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για την πετσοκομμένη εξισωτική

ign="center">Δεν έχει τέλος οι κοροϊδία για τους κτηνοτρόφους - Η παραγωγική ανασυγκρότηση από μια κυβέρνηση της αριστεράς πιο επιτακτική παρά ποτέ

Μετά το σοκ που υπέστησαν οι αγρότες από το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ ήρθε και η πληρωμή της πετσοκομμένης εξισωτικής αποζημίωσης για να ολοκληρώσει το παιχνίδι της κοροϊδίας που παίζει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις πλάτες των αγροτών της Λέσβου.

Από τη μία, οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών για την καταβολή ολόκληρης της εξισωτικής δεν αποδείχτηκαν τίποτα άλλο παρά επιχείρηση υφαρπαγής ψήφων, αφού η πολιτική του πρόσδεση στο άρμα της τρόικας είχε σαν αποτέλεσμα την υποταγή του στις μνημονιακές επιταγές για μείωση στο μισό του συνολικού ποσού που μοιράζεται στους κτηνοτρόφους. Από την άλλη, δεν επιλύθηκε το πρόβλημα των μη επιλέξιμων προς επιδότηση βοσκοτόπων, παρά τις (προσχηματικές όπως αποδείχτηκε) συσκέψεις και τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις στο γραφείο του Υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αντί να αυξήσει και να ενισχύσει την κτηνοτροφική παραγωγή, όπως ανακοίνωσε, με την πολιτική της καταστρέφει τον τομέα εκείνο της κτηνοτροφίας που αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας, δηλαδή την οικογενειακή και ποιμενική κτηνοτροφία, που εξασφαλίζει εργασία και διατηρεί τη συνοχή της υπαίθρου.

Όπως είχε τονίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις 20 Ιουνίου του 2013 με ερώτηση στη βουλή, οι όροι και οι προϋποθέσεις που έχει θεσπίσει η ΕΕ και έχουν αποδεχτεί οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι εξωπραγματικοί και δεν ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες και την ιδιομορφία των λεσβιακών βοσκοτόπων. Η Λέσβος σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ είναι από τους πρώτους νομούς στην παραγωγή γάλακτος και από τους τελευταίους στην είσπραξη ενισχύσεως. Ας μας εξηγήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πώς γίνεται αυτός που παράγει περισσότερο να επιδοτείται λιγότερο.

Γίνεται φανερό ότι με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση καταστρέφει την παραγωγική βάση της χώρας. Μόνος τρόπος αποκατάστασης και ανόρθωσής της είναι μια αριστερή κυβέρνηση που σε συνεργασία με ένα αναγεννημένο αγροτικό κίνημα θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει την αξιοποίηση των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και στόχο τη διαρκή κοινωνική ανταποδοτικότητα. Ας ξαναχτίσουμε σε στέρεα θεμέλια μια διαφορετική προοπτική για τον τόπο μας.

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!