Πολιτική

30/12/2010 - 09:25

Φώτης Χατζημιχάλης: ο νέος Γ.Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με έδρα τον Πειραία

Αποφασίστηκαν, στο  υπουργικό συμβούλιο (29-12-2010)  οι Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, κατόπιν της σχετικής εισήγησης για τον διορισμό τους από τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γ. Ραγκούση.  Ειδικότερα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου με έδρα τον Πειραιά διορίζεται ο κος  Φώτης Χατζημιχάλης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ :

Ο κ. Χατζημιχάλης γεννήθηκε το 1957 στο Λιβάδι Ελασσόνας. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.Δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στο φοιτητικό χώρο. Εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών της Σχολής του, ενώ από το 1980 έως το 1983 υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΦΕ.

Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. εντάχθηκε το 1975. Το 1979 έγινε μέλος του Τομέα Νεολαίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , υπεύθυνος για τις οργανώσεις της Σπουδάζουσας . Από το 1982 έως το 1987 διετέλεσε αναπληρωτής Γραμματέας και από το 1987 έως το 1989 Γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το Α΄ Συνέδριο του Κινήματος το 1984 έως σήμερα. Από το 1989 έως και το 1994 υπήρξε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Υπήρξε Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Εθνικό Συμβούλιο Ανώτατης Παιδείας, και Γραμματέας του Τομέα Πολιτισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. και Γραμματέας του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Από το 1986 έως το 1989 εργάστηκε ως δημοσιογράφος και παραγωγός εκπομπών στο κρατικό ραδιόφωνο. Εργάστηκε στην Εθνική Στεγαστική Τράπεζα έως το 1993.Εξελέγη βουλευτής Λάρισας το 1993. Επανεξελέγη το 1996 και το 2000. Υπήρξε μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου καθώς και της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και από το 1998 έως το 2000 Αναπληρωτής Γραμματέας του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ..Είναι παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης. Ακόμη αποφασίστηκαν οι παρακάτω  Γ.Γραμματείς. - Αττικής: Ηλίας Λιακόπουλος - Μακεδονίας-Θράκης: Θύμιος Σώκος - Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίου: Τάσος Αποστολόπουλος - Κρήτης:Θανάσης Καρούτζος - Θεσσαλίας-Σ. Ελλάδας: Πόπη Γερακούδη - Ηπείρου-Δ. Μακεδονίας: Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
Συνιστώνται ως ενιαίες αποκεντρωμένες μονάδες διοίκησης του κράτους οι εξής Αποκεντρωμένες Διοικήσεις:
i. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Αττικής με έδρα την Αθήνα. ii. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λάρισα. iii. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Ιωάννινα.
iv. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με έδρα την Πάτρα. v. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου με έδρα τον Πειραιά. vi. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο. vii. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
2. Σε κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση προΐσταται Γενικός Γραμματέας. Για τα θέματα που αναφέρονται στην υπηρεσιακή του κατάσταση και τα καθήκοντά του εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του ν. 2503/1997 (ΦΕΚ107 Α΄).
3. Η σφραγίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αποτελείται από τρεις επάλληλους και ομόκεντρους κύκλους, από τους οποίους ο εξωτερικός έχει διάμετρο 0,04 μ..Στον εσωτερικό κύκλο τίθεται το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 48/1975 (ΦΕΚ 108 Α΄), στο δεύτερο κύκλο αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα το όνομα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στον εξωτερικό οι λέξεις «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Μοιράσου το άρθρο!