Πολιτική

13/08/2020 - 05:48

Φταίνε για τη Μόρια οι Αθανασίου, Μουτζούρης, Κύτελης... Μικροπολιτική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Εκεί στο γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου πρέπει πρώτα να κάνουν τη δική τους αυτοκριτική και μετά ας ψάξουν να βρούνε ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί της κοροϊδίας.... Υπάρχει και μια παροιμία που λέει στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί... Συμφωνούμε με τον επίλογο της ανακοίνωσης: "Φτάνει πια" Ας διαβάσουμε λοιπόν την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου:

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης περί αποσυμφόρησης του καταυλισμού της Μόριας, όλα δείχνουν ότι η κατάσταση θα παγιωθεί  με τη μονιμοποίηση ενός τεράστιου καταυλισμού - «τέρας» 10 με 15 χιλιάδων ανθρώπων. Αυτό που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα ΜΑΤ,  επιτυγχάνεται σήμερα με την ύπουλη πρακτική καταβολής πολύ δελεαστικού μισθώματος σε συγκεκριμένους ιδιοκτήτες, προκειμένου να μισθώσουν τα κτήματά τους. 

Η κοροϊδία για τους κατοίκους της Μόριας, των γύρω περιοχών και όλης της Λέσβου συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Υποσχέσεις που δεν τηρούνται, λόγια χωρίς αντίκρισμα.

Ηθικοί  αυτουργοί αυτής της κοροϊδίας  είναι  οι Αθανασίου, Μουτζούρης και Κύτελης. Για το μόνο που νοιάζονται είναι η προσωπική πολιτική τους επιβίωση και η επιβίωση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.  Ας μας πουν στους 13 μήνες που κυβερνά το κόμμα τους, τι πέτυχαν για την Μόρια και την Λέσβο γενικότερα. Τίποτα. Κλειστές συσκέψεις, ανοιχτές συσκέψεις με υπουργούς,  προσωπικά αλισβερίσια, αποτέλεσμα μηδέν. 

Το μόνο που κάνουν και οι τρεις είναι να ενθαρρύνουν τις ακροδεξιές ομάδες που δήθεν στο όνομα των Μοριανών, παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, ασχημονούν και παρανομούν. Τόσο ο Αθανασίου, όσο και οι Κύτελης και Μουτζούρης, ποτέ δεν καταδίκασαν τις παράνομες πράξεις ανθρώπων που «στόλιζαν» τα αυτοδιοικητικά τους ψηφοδέλτια ή με νύχχια και δόντια υποστήριξαν, αυτούς που τους που δυσφημούν το νησί και τους ανθρώπους του  στα πέρατα του κόσμου. 

Η Ν.Ε ΤΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ καταδικάζει τις ύπουλες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε βάρος του νησιού και της τοπικής κοινωνίας . 

Είμαστε αντίθετοι στην επέκταση του καταυλισμού και στη δημιουργία  νέων κλειστών δομών - φυλακών. 

Ζητάμε τη μεταφορά χιλιάδων ανθρώπων σε δομές αξιοπρεπούς διαβίωσης σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μόνο ο απεγλωβισμός χιλιάδων ανθρώπων από τον καταυλισμό της ντροπής, μπορεί να ξαναφέρει την ομαλότητα στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. 

Καλούμε την κυβέρνηση να καταβάλει τις αποζημιώσεις  σε όσους ιδιοκτήτες τα κτήματά τους έχουν καταστραφεί. 

Οι συμπολίτες μας της Μόριας  και όλης της Λέσβου δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτή την κυβέρνηση. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε και αντιδράσουμε σ’ αυτή την κοροϊδία,  τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχουμε η κυβέρνηση  να πάψει να μας εμπαίζει. 

Ένας χρόνος ψεμάτων, κοροϊδίας και εμπαιγμού είναι αρκετός. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Μοιράσου το άρθρο!