Πολιτική

10/09/2015 - 17:41

Γ. Πάλλης από Μόρια : «Η τοπική κοινωνία δίνει το παράδειγμα ανθρωπιστικής διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος»

Περιοδεία στα βόρεια χωριά της Μυτιλήνης, στον Καρά Τεπέ και στο κέντρο μεταναστών στη Μόρια, έκανε εχτές το απόγευμα ο επικεφαλής το ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας Γ. Πάλλης συνοδευόμενος από κλιμάκιο του κόμματος.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε τη Μόρια, τα Πάμφιλα, τις Νέες Κυδωνίες, τα Μυστεγνά, με κατάληξη, αργά το βράδυ, πάλι στη Μόρια.

Μετά το τέλος της περιοδείας ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Τώρα που αυτή η φάση της προσφυγικής κρίσης, φαίνεται να αποκλιμακώνεται, οφείλουμε όλοι και όλες μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κοινωνία της Λέσβου, για την ανοχή  που έδειξε και δείχνει απέναντι στους συνανθρώπους μας που βιώνουν αυτή την ανθρωπιστική κρίση που είναι σε εξέλιξη. Αυτή η ανοχή της τοπικής κοινωνίας,  είναι, που παρά τις μικρές ή μεγάλες καθυστερήσεις του κρατικού μηχανισμού, συμβάλλει καθοριστικά στην όσο το δυνατό ομαλή μέχρι τώρα διαχείριση της.

Οφείλουμε επίσης όλοι και όλες ένα "μεγάλο ευχαριστώ" στις συλλογικότητες και τις κινήσεις αλληλεγγύης, καθώς επίσης και στις εκατοντάδες των ανωνύμων εθελοντών, Ελλήνων και ξένων, αλλά και των εκατοντάδων κάτοικων του νησιού μας, που με την καθημερινή τους συμβολή συνέβαλαν έτσι ώστε να γίνει, μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες για όλους και όλες μας, συνθήκες της προσφυγικής κρίσης, το καλύτερο δυνατό, προκειμένου οι συνάνθρωποι μας οι πρόσφυγες να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό τους και θα στηρίζουν πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων τους αυτές τις προσπάθειες των τοπικών συλλογικοτήτων.

Οφείλουμε τέλος να ευχαριστήσουμε τους απλούς άντρες και τις γυναίκες του κρατικού μηχανισμού που πολλές φορές ξεπέρασαν τον εαυτό τους, προκειμένου να σώσουν από τη θάλασσα ανθρώπους, αλλά και να τους μεταφέρουν και να καταγράψουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα χιλιάδες ανθρώπους.

Τέλος να πούμε και το εξής: Είναι σίγουρο ότι εξ' αιτίας αυτής της συνεχιζόμενης ανθρωπιστικής κρίσης, αρκετοί συμπολίτες μας υφίστανται και συγκεκριμένη οικονομική ζημιά. Για παράδειγμα στον κέντρο των προσφύγων στη Μόρια, είδαμε τα ελαιόδυχτα που οι πρόσφυγες έχουν πάρει και χρησιμοποιούν, αλλά και καμένα δέντρα και άλλες ζημίες. Ο Δήμος και πολύ περισσότερο η περιφέρεια - που μέχρι τώρα είναι απελπιστικά απούσα από την διαχείριση της κρίσης - οφείλουν άμεσα, μαζί με οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια διεκδίκησης πόρων από την κυβέρνηση και την ΕΕ. για την στήριξη γενικότερα της τοπικής οικονομίας που σίγουρα υφίσταται τις πιέσεις των προσφυγικών ροών, να ξεκινήσουν και τις διαδικασίες καταγραφής των ζημιών, έτσι ώστε όσοι συμπολίτες μας έχουν υποστεί συγκεκριμένες ζημιές να μπορέσουν να αποζημιωθούν.

Μοιράσου το άρθρο!