Πολιτική

16/04/2019 - 15:28

Γ. Πάλλης : Η Μόρια να γίνει γνωστή για πολλά περισσότερα πράγματα...

Ο Γιώργος Πάλλης στη Μόρια! Σε ανακοίνωσή του αναφέρει θετικές εξελίξεις για αποζημιώσεις στους κατοίκους και για το βιολογικό καθαρισμό. Τέλος η ανακοίνωσή του κλείνει με μια αισιόδοξη σκέψη και... μακάρι να γίνει πράξη. Αναλυτικά όσα αναφέρει:

Tην Κυριακή 14 Απριλίου επισκέφθηκα τον οικισμό της Μόριας και τα μνημεία της περιοχής. Οι συζητήσεις με τους κατοίκους της, συνοδεία απογευματινού καφέ, ξεκίνησαν από το προσφυγικό, στράφηκαν στις επερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και κατέληξαν στις δυνατότητες ανάπτυξης του τόπου.

Συζητήθηκε το μακροχρόνιο πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού που βαίνει επιτέλους προς επίλυση όπως και οι ζημιές και κλοπές που συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή. Οι κάτοικοι ενημέρωθηκαν πως οδεύει σε άμεση υπογραφή και εκταμίευση από τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 220.000 € στο Δήμο Λέσβου, η οποία αποτελεί και την τρίτη στη σειρά καταβολή αποζημιώσεων και θα αφορά σε ζημιές στο αγροτικό κεφάλαιο, ζωοκλοπές και κλοπές διαφόρων οικιακών ειδών.

Επισημάνθηκαν, οι δυνατότητες που αποκτούν οι κοινότητες με το σύστημα της απλής αναλογικής, σε συνδυασμό με τα συμβούλια των κοινοτήτων, με τον Κλεισθένη Ι, και η αναγκαιότητα να εμπλακούν στην τοπική αυτοδιοίκηση οι πλέον ενεργοί και δραστήριοι πολίτες του χωριού, ώστε να δημιουργηθεί ο πυρήνας των ατόμων που θα προωθήσουν μετεκλογικά τα τοπικά ζητήματα.

Περπατήσαμε μέχρι το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο όπου είχε κατασκευαστεί για τη μεταφορά νερού από τις πηγές του όρους Ολύμπου μέχρι την αρχαία πόλη της Μυτιλήνης και βρίσκεται στα βόρεια της Μόριας. Πρόκειται για ένα κομμάτι του τοπικού πολιτισμού που θα μπορούσε να αποτελέσει μεταξύ άλλων και σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών στη Μόρια, αλλά παραμένει ασυντήρητο και αναξιοποίητο.

Η Μόρια έχει την ευκαιρία να γίνει γνωστή για πολλά περισσότερα πράγματα απ’ ότι ο προσφυγικός καταυλισμός, αλλά αυτό απαιτεί την κινητοποίηση όλων των τοπικών δυνάμεων.

Μοιράσου το άρθρο!