Πολιτική

03/08/2011 - 14:25

Γ. Πάλλης : στην επετεία το έριξε η Δημοτική Αρχή του Δ.Βουνάτσου

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή Πορείας», Γιώργος Πάλλης, μετά την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Υπουργό Εσωτερικών κ.Καστανίδη, παρουσία και του Υφυπουργού κ. Κουκουλόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, πιστή στη επιβολές του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, υπερασπιζόμενη την εφαρμογή του νόμου του «Καλλικράτη» και των αλλεπάλληλων «παρεμβάσεων» σε αυτόν, δεν δεσμεύτηκε για την επίλυση τόσο του χωροταξικού όσο και την απόδοση της κρατικής χρηματοδότησης. Απεναντίας προέτρεψε την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην πρόσληψη προσωπικού για την καθαριότητα και τους παιδικούς σταθμούς, χωρίς όμως να διευκρινίζει τον τρόπο πληρωμής αυτών των ανθρώπων. Η προτροπή του κ. Υπουργού για την εθελούσια  υπαγωγή του Δήμου Λέσβου στο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και αποτελεί απειλεί για το μέλλον του νησιού μας.

Η Δημοτική Αρχή, αποδεχόμενη παθητικά την όλη κατάσταση αναλώθηκε στην επαιτεία της δανειοδότησης της και στην εξυπηρέτηση των εσωτερικών της ισορροπιών, ζητώντας από τον Υπουργό  την απαλλαγή των δημοσίων υπαλλήλων - προέδρων οργανισμών και νομικών προσώπων, από την υποχρέωση άσκησης της μόνιμης εργασίας. Θεωρούμε ότι η συνάντηση που έγινε με στόχο να προβάλει το κοινό αίτημα όλων τον Δημοτικών Παρατάξεων, αναλώθηκε σε τεχνικά ζητήματα ελάσσονος σημασίας που αφορούν την Δημοτική Αρχή.  Οφείλουμε, αφού δώσουμε κάποιο λογικό  χρόνο στο Υπουργείο, να δούμε συνολικά ως λεσβιακή κοινωνία και με ποιους άλλους τρόπους θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τον στόχο μας, που είναι η ανατροπή του Καλλικράτη και της κυβερνητικής πολιτικής στη Λέσβο»

Μοιράσου το άρθρο!