Πολιτική

18/11/2014 - 13:34

Γ. Ζερδελής: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των φορολογούμενων με μηδενικό εισόδημα

ign="center">Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των φορολογούμενων με μηδενικό εισόδημα και μικρομεσαία ιδιοκτησία ζητούν με ερώτησή τους 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος που ισοδυναμεί με δήμευση της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας, την ίδια στιγμή που η μεγάλη ακίνητη περιουσία παραμένει προκλητικά στο απυρόβλητο. Ο παραλογισμός και η αναλγησία της μνημονιακής κυβέρνησης κορυφώνεται στις περιπτώσεις που αυτό το φόρο καλούνται να πληρώσουν οι συμπολίτες μας με μηδενικό εισόδημα.

Για την άρση αυτής της αδικίας 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν με πρωτοβουλία του Γ. Ζερδελή ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητούν την πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ των φορολογουμένων με μηδενικό εισόδημα και μικρομεσαία ιδιοκτησία χωρίς τα αυστηρά κριτήρια που προβλέπονται από το νόμο. Παράλληλα, προτείνουν το πάγωμα των οφειλών όσων φορολογουμένων έχουν μηδενικό εισόδημα, αλλά κατέχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η θέσπιση ενός κοινωνικά δίκαιου φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Επειδή, όμως, οι ανακούφιση των στρατιών των ανέργων και φτωχών πολιτών που έχει δημιουργήσει η πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν είναι δυνατόν να παραπέμπεται στο μέλλον, επιβάλλεται η άμεση υιοθέτηση της συγκεκριμένης πρότασης.

Το Γραφείο Τύπου

 

Μοιράσου το άρθρο!