Πολιτική

14/10/2011 - 08:00

Γενική Συνέλευση ΕΛΜΕ Λέσβου - πρόταση Αγωνιστικής Παρέμβασεις

 

Πρόταση προς τη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ ενάντια στο μισθολόγιο της ντροπής και της εξαθλίωσης

 

Συναδέλφισσες/-οι

Η κανιβαλική βαρβαρότητα της Κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους δεν θα περάσει! Η πρόσφατη επιδρομή σε μισθούς-συντάξεις-δικαιώματα με το πολυνομοσχέδιο θέλει να μας γυρίσει τριάντα χρόνια πίσω! Ειδικότερα:

Νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο

  • Μισθοί πείνας στους νεοδιόριστους (από 577€) και οδυνηρές μειώσεις από 350€ για τους νεότερους έως 150€ για τους παλιότερους συναδέλφους, συγκρινόμενοι βέβαια με τους μισθούς που είχαμε πριν το Μνημόνιο. Διαψεύστηκαν έτσι τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης που διέδιδαν ότι οι εκπαιδευτικοί με το νέο μισθολόγιο «θα πάρουν αυξήσεις», ως οι πιο χαμηλόμισθοι στο Δημόσιο…
  • Σύνδεση της μισθολογικής εξέλιξης με την «αξιολόγηση» και την «επίτευξη στόχων».
  • Κατάργηση της ακώλυτης μισθολογικής εξέλιξης: το υποχρεωτικό πλαφόν θα λειτουργήσει ως φραγμός στην μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη της πλειοψηφίας των υπαλλήλων, ακόμα και αν έχουν αξιολογηθεί θετικά, και θα καταστήσει τους εργασιακούς χώρους πεδία άκρατου ανταγωνισμού και επιβιωτισμού ανάμεσα στους εργαζόμενους. Μπορεί δε η κυβέρνηση στο μέλλον να κατεβάζει το πλαφόν ανάλογα με τις «δημοσιονομικές ανάγκες».
  • Πρόβλεψη για νέες μειώσεις στο μέλλον με απλή κοινή υπουργική απόφαση (αλλάζοντας μόνο τον εισαγωγικό μισθό).

Εργασιακή εφεδρεία

Οι εκπαιδευτικοί εξαιρούνται ρητώς μόνο για φέτος· προφανώς για να μην ενταθεί το μπάχαλο στα μέσα της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο μετά το τέλος της χρονιάς θα δημιουργήσουν πλεονάζον προσωπικό, ίσως και με αύξηση του υποχρεωτικού ωραρίου, και προφανώς το κριτήριο για την εφεδρεία των εκπαιδευτικών δεν θα είναι μόνο ηλικιακό…

Ο κρατικός υπάλληλος

Το νομοσχέδιο προβλέπει κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων ανάλογα με τις ανάγκες της κρατικής μηχανής. Οι εκπαιδευτικοί όχι μόνο δεν εξαιρούνται αλλά ήδη η υφυπουργός δήλωσε πρόσφατα πως όσοι ΠΕ11 περισσεύουν θα διατίθενται στους δήμους.

Νέα φορολογική κλίμακα

Προβλέπεται μείωση του αφορολόγητου στις 5.000€- άρα αύξηση της παρακράτησης φόρου- και μάλιστα αναδρομικά για το 2011, μείωση βασικών φοροαπαλλαγών κοινωνικού χαρακτήρα (ιατρικές δαπάνες, ενοίκια, φροντιστήρια, τριτέκνων κ.λπ.). Ο υπουργός οικονομικών μάλιστα προχτές τόνισε ότι θα παρακρατείται πλέον με ειδικό νόμο και η περιβόητη εισφορά αλληλεγγύης σε δόσεις από το μισθό μας, μειώνοντάς τον ακόμα περισσότερο.

Συντάξεις

Νέες περικοπές στις επικουρικές έως 50% και στο εφάπαξ έως 20%.

Συναδέλφισσες/-οι

Η καταστροφική μανία της κυβέρνησης και της τρόικας δεν αφορά μόνο τους «τεμπέληδες» δημοσίους υπαλλήλους: την ίδια στιγμή καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα. Προς το παρόν… Γιατί Βενιζέλος και τρόικα κλείδωσαν τους προϋπολογισμούς μέχρι το 2014 (δηλ. ακόμα και μετά τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης αυτής!) με νέες περικοπές ύψους 6 δις. Και βιάζονται να βάλουν μπροστά το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της χώρας μέσω του γερμανικής εμπνεύσεως σχεδίου «Εύρηκα».

Εμείς τι κάνουμε;

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να αποφασίσουμε ότι …κάτι πρέπει να κάνουμε. Το «Εμένα με πιάνει;» απαντήθηκε. Να το πάρουμε απόφαση ότι πρέπει να συμμετέχουμε σε κάθε συλλογική ενέργεια ή αντίδραση γίνεται και που μέχρι τώρα δεν συμμετείχαμε. Συνελεύσεις, συλλαλητήρια, απεργιακές κινητοποιήσεις, άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και οτιδήποτε άλλο σκεφτήκαμε αλλά δεν κάναμε. Είναι ώρα να το πιστέψουμε ότι «όλοι μαζί» μπορούμε. Είναι ώρα να συντονίσουμε τις κινητοποιήσεις μας με τις κινητοποιήσεις άλλων κλάδων οργανώνοντας από τα κάτω Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική.

Συνάδελφοι, όσοι από εμάς δεν θέλουν να απεργήσουν για να αποφύγουν περικοπή του μισθού τους, πρέπει να ξέρουν πως αυτά που γλιτώνουν τώρα θα τα χάσουν αργότερα από νέες εφιαλτικές περικοπές που θα έρθουν! Η συμμετοχή στις απεργίες και στις κινητοποιήσεις αποτελούν το μόνο τρόπο πάλης που μας έχει απομείνει. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η πολιτική ανυπακοή και ο απεργιακός αγώνας διαρκείας είναι στοιχειώδες καθήκον όλων μας!

Με κεντρικό σύνθημα να ρίξουμε την Κυβέρνηση, να ανατρέψουμε την πολιτική της και κάθε επίδοξο διαχειριστή της, με αίτημα να πληρώνονται οι εργαζόμενοι κι όχι οι τοκογλύφοι των τραπεζών και τα κοράκια της ΕΕ, δουλειά για όλους κι όχι απολύσεις, υγεία και παιδεία δημόσια και δωρεάν για όλο το λαό, να αποφασίσουμε αγώνα τώρα! Τέρμα πια οι εκτονώσεις και οι διαμαρτυρίες! Το πρόγραμμά μας πρέπει να είναι η ανατροπή!

Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-τρόικας!

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος! Απαιτούμε τη διαγραφή του!

Έξοδο από ευρώ, ΕΕ και τους μηχανισμούς της!

Δεν εκχωρούμε σε κανέναν τον δημόσιο πλούτο!

Όχι στο σχολείο της Αγοράς! Ενιαίο, δωδεκάχρονο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

  1. Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να συγκαλέσει άμεσα ΓΣ Προέδρων ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση που διαμορφώθηκε και να ληφθεί απόφαση για κλιμάκωση με τη μορφή επαναλαμβανόμενων απεργιών. Η ΕΛΜΕ Λέσβου να ψηφίσει κάθε απεργιακή πρόταση που κινείται σε κατεύθυνση κλιμάκωσης και ρήξης.
  2. Συγκροτούμε απεργιακή επιτροπή για να οργανώσει τις δράσεις που αποφασίζει η ΓΣ. Ορίζουμε όλη την επόμενη εβδομάδα ως εβδομάδα δράσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων.
  3. Ιδρύουμε απεργιακό ταμείο και εγκαινιάζουμε οικονομική εξόρμηση για τις ανάγκες του απεργιακού αγώνα.
  4. Καλούμε σε συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς το Σάββατο 15/10 στις 18:00 στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας δράσης ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, τις περικοπές και τη δικτατορία των τραπεζών.
  5. Οργανώνουμε συνέντευξη τύπου με το ΔΣ της ΕΛΜΕ και την απεργιακή επιτροπή για να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία (Δευτέρα 17/10).
  6. Βάζουμε στα κεντρικά σχολεία και όπου αλλού είναι δυνατόν μαύρες σημαίες και πανώ με σύνθημα «Δεν θα ζήσουμε με 660€ - Οι δάσκαλοι των παιδιών σας».
  7. Αποφασίζουμε σε συντονισμό με άλλους κλάδους καταλήψεις ζωτικών υπηρεσιών για την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής.
  8. Συμμετέχουμε μαζικά στην 48ωρη απεργία την Τετάρτη 19/10 και την Πέμπτη 20/10. Συγκέντρωση στα Κεντρικά Λύκεια στις 11:00 με τον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
  9. Πραγματοποιούμε νέα ΓΣ την Παρασκευή 21/10 (εναλλακτικά την δεύτερη ημέρα της απεργίας, το μεσημέρι) για να αποφασίσουμε την απεργιακή κλιμάκωση του αγώνα μας.

Ή αυτοί οι εμείς…

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ!

Όλες και όλοι στη

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

Παρασκευή 14/10, 18:30 στα Κεντρικά Λύκεια

Μοιράσου το άρθρο!