Πολιτική

08/01/2012 - 20:07

Γενική Συνέλευση και κοπή βασιλόπιτας Μελών και Φίλων του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

yle="text-align:justify;">Την Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012, ανήμερα των Φώτων, στις 6 μ.μ., πραγματοποιήθηκε στο Κινηματοθέατρο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» η καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση Μελών και Φίλων του Πνευματικού Κέντρου.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος Φραντζής ευλόγησε την παραδοσιακή βασιλόπιτα και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Κλεάνθης Κορομηλάς, έκανε τον πλούσιο απολογισμό δράσης της περασμένης χρονιάς και τον προγραμματισμό της διανυόμενης, συνοδεύοντας την ομιλία του με παρουσίαση σχετικών διαφανειών στη γιγαντοοθόνη. Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός του 2011 από την Ταμία του Αναγνωστηρίου Ειρήνη Αργύρα.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα πλούσιο πρόγραμμα από τα μουσικά τμήματα του Αναγνωστηρίου (το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής με δάσκαλο τον Κώστα Ζαφειρίου, το Τμήμα Νέας Μουσικής Σκηνής με δάσκαλο το Μάκη Ψαραδέλη & το νεοσύστατο Κέντρο Σπουδών Ανατολικής Μουσικής με δάσκαλο το Νίκο Ανδρίκο). Δεκάδες παιδιά όλων των ηλικιών πλημμύρισαν την αίθουσα με μελωδικές νότες, αποδεικνύοντας ότι είναι άξιοι συνεχιστές της μουσικής μας παράδοσης. Η δουλειά που γίνεται στο Αναγνωστήριο στον τομέα της μεταλαμπάδευσης της μουσικής μας παράδοσης είναι μοναδική και πρωτοποριακή.

Την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης είχαν ο Παναγιώτης Δ. Κορομηλάς και ο Δημήτρης Κλ. Κορομηλάς.

Μοιράσου το άρθρο!