Πολιτική

12/03/2012 - 13:08

Το Γενικό Λύκειο Πλωμαρίου στο πρόγραμμα "Lisdiary- Life Story Diary”.

mg class="aligncenter size-full wp-image-38730" title="lis" src="/lesvosnews.net/sites/default/files/2012/03/lis.jpg" alt="" width="481" height="110" />Το σχολείο μας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Δια Βίου Μάθηση- Σχολικές  Συμπράξεις – COMENIUS” το οποίο έχει ως τίτλο : “Lisdiary- Life Story Diary”.

Το πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας, συμμετέχουν 8 σχολεία από διαφορετικές χώρες και συντονίζει το Πορτογαλικό σχολείο. Στόχος είναι η συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών μέσα από ποικίλες δράσεις και περιλαμβάνει μετακίνηση και φιλοξενία μαθητών σε οικογένειες των άλλων χωρών, συμμετοχή στη σχολική ζωή και εξοικείωση με τα ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία διαφορετικών λαών.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στη σύμπραξη είναι:

  • Γαλλία: Lycee Jean-Baptiste Delambre
  • Ελλάδα: Γενικό Λύκειο Πλωμαρίου
  • Ρουμανία: Scoala cu cls I-VIIII Nr.3
  • Πορτογαλία: Ancorensis Cooperativa de Ensino,
  • Τουρκία: Turgutlu Besime Elagoz Anadolu Lisesi
  • Ιταλία: Ist. Omnicomprensivo San Marcello Pistoiese
  • Πολωνία: Zespol Szkol Liceal nych i Tekhnicznych
  • Ιρλανδία: Alexandra College

            Οι μαθητές εργάζονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος: www.lisdiary.weebly.com αναρτώντας κάθε 15 μέρες  κείμενα βασισμένα  στους προβληματισμούς τους σ’ ό,τι αφορά τη χώρα τους, γεγονότα εθνικά, προσωπικά, παγκόσμια, σκέψεις και συναισθήματα. Αυτά θα αξιολογηθούν με βάση τα σχόλια που θα γίνουν για κάθε κείμενο. Μέσα από αυτή τη διαδικασία προάγεται η συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, ανταλλάσσονται ιδέες, συμπεριφορές αλλά και πολιτισμικά ενδιαφέροντα μεταξύ των μαθητών που στόχο έχουν να δώσουν μία εικόνα του πως είναι να είσαι νέος σήμερα στην Ευρώπη και πόσο επηρεάζεσαι από τον πολιτικό και κοινωνικό περίγυρο

            Το Σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη από 24 έως 29 Νοεμβρίου στο Turgutlu της Τουρκίας, την πρώτη στα πλαίσια του διετούς αυτού Προγράμματος. Το σχολείο που φιλοξένησε την πρώτη συνάντηση ήταν το “Turgutlu Besame Elagoz Anadolu Lisesi”. 

Η επίσκεψη περιέλαβε συνάντηση των εκπαιδευτικών για την οργάνωση και τον σχεδιασμό των επόμενων δραστηριοτήτων  του Προγράμματος καθώς και επισκέψεις στο σχολείο και σε πόλεις της ευρύτερης περιοχής (Έφεσος, Πέργαμος, Κουσάντασι).

Η δεύτερη επίσκεψη του Σχολείου μας πραγματοποιήθηκε από 20 έως 25 Φεβρουαρίου 2012 στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, έδρα του Σχολείου Alexandra College. Στη συνάντηση αυτή παρουσιάστηκαν αποτελέσματα κοινής έρευνας που προτάθηκε από το Σχολείο μας και πραγματοποιήθηκε από όλα τα σχολεία, με αντικείμενο τις ασχολίες, συνήθειες, πεποιθήσεις, ανησυχίες και προσδοκίες των εφήβων.

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου το Σχολείο μας θα φιλοξενήσει την τρίτη συνάντηση. Οι μαθητές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα θα φιλοξενήσουν μαθητές από τα άλλα σχολεία, θα τους δεχτούν στις τάξεις τους και θα τους ξεναγήσουν στην πόλη και στο νησί μας. Στην συνάντηση εργασίας θα παρουσιαστούν τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών του Προγράμματος και θα προγραμματιστούν δράσεις για την επόμενη χρονιά.

Η παιδαγωγική ομάδα που υλοποιεί το Πρόγραμμα αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς Αντωνίου Κωνσταντίνα, Γεωργοπούλου Μαρία, Γιαμουγιάννη Αναστασία, Κωνσταντακέλη Αντώνιο και Σπανό Γεώργιο οι οποίοι συντονίζουν μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου.

 

Μοιράσου το άρθρο!