Πολιτική

07/03/2012 - 15:17

Για άλλη μια φορά "σκοτώθηκαν" στη Περιφερειακή Ένωση Δήμων Β. Αιγαίου

Στην συνεδρίαση της Τρίτης 6-3-2012 του Δ.Σ. της (Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Β. Αιγαίου, τα διαδικαστικά τερτίπια, οι προσωπικές επιθέσεις και η ουσιαστική άρνηση συνεργασίας, ως απάντηση στην ειλικρινή πρότασή μας για την διασφάλιση της νομιμότητας και της αντιπροσωπευτικότητας στα όργανα διοίκησης και στις εκπροσωπήσεις της  Π.Ε.Δ.  Β. Αιγαίου, οδήγησαν για μια ακόμα φορά σε ναυάγιο τις προσπάθειες κοινής αυτοδιοικητικής έκφρασης και ενότητας των Δήμων του Β. Αιγαίου.

Η αρχική παραδοχή της αναγκαιότητας της ως άνω πρότασής μας, από της πλευρά της παράταξης των κυρίων Λαμπρινούδη, Χατζηκομνηνού και Πατερέλλη, μετατράπηκε σε ουσιαστική άρνηση, καθώς, στην πρόταση του Δημάρχου Λήμνου για την ταυτόχρονη συμμετοχή εκπροσώπου της πλειοψηφίας του Δήμου Λέσβου καθώς και εκπροσώπου των μικρότερων νησιών – ανεξαρτήτως παραταξιακής ή κομματικής προέλευσης στην περίπτωση αυτή, στην Εκτελεστική Επιτροπή, υπήρξε αποδοχή μόνο του πρώτου σκέλους της πρότασης, που φυσικά δεν διασφάλιζε την επιδιωκόμενη αντιπροσωπευτικότητα καθώς απέκλειε την εκπροσώπηση των μικρότερων νησιών.

Η ομολογημένη πλέον παρατυπία στην συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. σε συνδυασμό με την επιβεβαιωμένη μετά από γνωμάτευση του νομικού συμβούλου της Κ.Ε.Δ.Ε. παράνομη συγκρότηση πλήθους επιτροπών που αφορά ιδίως στην εκπροσώπηση του Δήμου Λέσβου από μη αιρετούς πολίτες προσκείμενους στις παρατάξεις της μειοψηφίας, με αποκλεισμό της Δημοτικής Αρχής, δεν κατέστη δυνατό να ανατραπεί και να οδηγηθεί η Π.Ε.Δ. σε καθεστώς ομαλότητας και αποτελεσματικής λειτουργίας.

Μόνη οδός πλέον για την υπεράσπιση της νομιμότητας, του κύρους των θεσμών της αυτοδιοίκησης και του συμφέροντος των δημοτών μας αλλά και των νησιών μας, είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη.

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΕΔ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

1)      ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Δημοτικός Σύμβουλος Λήμνου

2)      ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

3)      ΜΑΚΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

4)      ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Δημοτικός Σύμβουλος Λέσβου

5)      ΧΑΤΖΗΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!