Πολιτική

16/07/2011 - 13:33

Για εκβιασμό κατηγορεί τον Πατέστο ο Πατερέλλης! - ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πράγματα συμβαίνουν στην "Ουγκάντα της Λέσβου"!!!

Βαριές κατηγορίες  από τον Π. Πατερέλλη προς τη Δημοτική  Αρχή του Δημήτρη Βουνάτσου που αν μη τι άλλο ζητούν απαντήσεις. Βαριές κατηγορίες προς τον πρώην συνεργάτη του Αποστόλο Πατέστο.

Η ερώτηση του Π. Πατερέλλη προς το Δήμαρχο Λέσβου λέει πάρα πόλλα.... Το θέμα είναι η ΑΝΟΧΗ που δείχνει η κοινωνία της Λέσβου σε όλο αυτό το νοσηρό κλίμα!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ προς : τον κ. Δήμαρχο δια του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου

κ. Δήμαρχε, Συμπληρώθηκε ήδη το πρώτο εξάμηνο της διαχείρισης των κοινών της Λέσβου από σας και τους συνεργάτες σας, και δυστυχώς για τον τόπο και τους πολίτες, κανείς ούτε ακόμη κι εσείς, ως νοήμων φαντάζομαι άνθρωπος, πρέπει να είναι ικανοποιημένος. Ολόκληρο το νησί μας, θαρρείς κι έχει αφεθεί στην τύχη του.Σκουπίδια παντού κι εγκατάλειψη.Εργαζόμενοι απλήρωτοι, διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Επαγγελματίες, κυρίως εργολάβοι κι άλλοι μάταια αναμένουν να εξοφληθούν. Και σεις ως άλλος Λουδοβίκος, μόνο το “L’ ETAT SE MOI”, παραλείψατε στον εορτασμό του εξαμηνίτικου ιωβηλαίου σας προετοιμάζοντας και το παλαιό Δημαρχείο ως χώρο που θα δέχεστε τους ναυάρχους και τους στρατηγούς. Θα περιμενε κανεις αν μη τι άλλο,να εχετε την ευαισθησια και την ευθύνη, να απολογηθείτε για την κατάντια, που έχουν περιέλθει τα δημοτικά μας πράγματα. Θα περίμενε κανείς ν ευχαριστήσετε τους πολίτες, για την ανοχή που επέδειξαν ως τώρα και την μακρά περίοδο χάριτος που σας έδωσαν. Θα περίμενε κανείς να ευχαριστήσετε τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης για το πνεύμα συναίνεσης, που επιδεικνύουν, αφού ως τώρα, οι περισσότερες εισηγήσεις σας στο Δ.Σ. περνούν ομόφωνα, όχι γιατί δεν υπάρχουν άλλες καλύτερες επιλογές και λύσεις, αλλά για να κινηθεί επιτέλους ο μηχανισμός του Δήμου και να εξυπηρετηθεί ο Δήμος και οι δημότες. Αντί’ αυτών, γεμάτος έπαρση σπεύσατε να επαναλάβετε : « Εγώ είμαι ο Δήμαρχος»!!! Γιατί αλήθεια? ποιος το αμφισβήτησε? Εκτός κι αν νομίζετε ότι η παρουσία σας εκφράζει κάποιας μορφής «εγγύηση», που δεν συνάδει όμως με τα πριν προυπάρξαντα, ή αποτελεί μήνυμα για «εσωτερική», εντός της παράταξής σας κατανάλωση. Και στην μια και στην άλλη περίπτωση ουδόλως ενδιαφέρεται ο κόσμος,, ο οποίος απαιτεί από σας να εργασθείτε και να φέρετε αποτελέσματα στο λειτούργημα, που σεις επιλέξατε και επιδιώξατε και κανείς άλλος δεν σας επιφόρτισε. Προβάλλουν λοιπόν αμείλικτα ερωτήματα κ. Δήμαρχε στο πρώτο αυτό εξάμηνο της διοίκησης και στο δείγμα γραφής που δώσατε.

Ποιες είναι οι εισπράξεις του ενιαίου Δήμου Λέσβου, αυτό το πρώτο εξάμηνο, τι μένει ανείσπρακτό ως τώρα και γιατί? Και ποιες ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2010 στον πρώην Δήμο Μυτιλήνης?Ζητήσατε δάνειο 5 εκατ. ευρώ απ το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το οποίο από ότι όλοι γνωρίζουμε σύντομα θα ιδιωτικοποιηθεί. Πολύ καλά γνωρίζετε ότι το δάνειο αυτό έπρεπε να έχει παρθεί ως τις 30.6.11, γεγονός που δεν τελεσφόρησε.Πως σχεδιάζετε λοιπόν να ισοσκελίσετε τον Προϋπολογισμό του Δήμου?

Αφού τέλος πάντων ψηφίσθηκε ο Προϋπολογισμός που εμφανίσατε, εγκρίθηκε κι απ’ τη Περιφέρεια και υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα στο ταμείο, γατί δεν ανταποκρίνεσθε στην εξόφληση των υποχρεώσεων του Δήμου (π.χ. καταβολή δεδουλευμένων εργαζομένων η αμοιβές εργολάβων για έργα που ήδη έχουν εκτελέσει, πληρωμή προμηθευτών του Δήμου ), εφαρμόζοντας μια «σειρά», όπως αυτή που προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, έναρξη απ’ το πρώτο τρίμηνο του 2010 δίνοντας και την αίσθηση δικαίου, αλλά τηρείτε επιλεκτική τακτική?Μήπως για εξυπηρετηθούν πρωτίστως οι «ημέτεροι» και οι άλλοι οι μη αρεστοί να συρθούν να «προσκυνήσουν εσάς η τον αρμόδιο επί των οικονομικών Αντιδήμαρχο σας?

Γιατί δεν απαντήσατε στα δημοσιεύματα τύπου, βάση των οποίων ο ανωτέρω Αντιδήμαρχος, υποψήφιος για το Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου και εκλεγείς κατά πλειοψηφία τελικά Πρόεδρος της , απειλούσε ότι σε περίπτωση μη εκλογής του θα απέσυρε τις καταθέσεις του Δήμου Λέσβου από την Τράπεζα αυτή? Σε ποιόν ανήκουν οι καταθέσεις του Δήμου, ώστε να κινδυνολογούν κάποιοι κατά το δοκούν και πως νοείτε από τη μια να υπάρχουν καταθέσεις του Δήμου ικανές να στηρίξουν την ρευστότητα μιας τράπεζας και από την άλλη να μην πληρώνονται οι δικαιούχοι εργαζόμενοι, προμηθευτές, εργολήπτες.

Σ ε αυτά και πολλά άλλα αμείλικτα ερωτήματα που αμαυρώνουν την καθημερινότητα των δημοτικών μας πραγμάτων ζητώ υπεύθυνη απάντηση κ. Δήμαρχε, όχι βεβαίως για να ικανοποιήσω την περιέργειά μου, ούτε για να κάνω στείρα, όπως φαντάζομαι θα σπεύσετε να απαντήσετε, αντιπολίτευση, αλλά γιατί το ζητούν θεσμικά οι δημότες, που εμπιστεύθηκαν την παράταξή μας. Θα ήθελα τέλος να επισημάνω ότι η χρηστή διοίκηση δεν διακηρύσσεται αλλά υλοποιείται καθημερινά στην πράξη!»

Παντελής Πατερέλλης Δημοτικός Σύμβουλος Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!