Πολιτική

31/01/2011 - 12:43

Για τις περικοπές πιστώσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

31/01/2011 ώρα 12:30

Από το γραφείο τύπου της περιφερειακής παράταξης  «ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου στις 27/1/2011 αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει τις λειτουργίες του, αν το Υπουργείο Παιδείας εμμείνει στην πολιτική περικοπών που εφαρμόζει το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα στην απόφαση να μειώσει κατά τη διάρκεια του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους τις διαθέσιμες πιστώσεις για τους συμβασιούχους διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Αιγαίου από 108 σε 91.

Η πολιτική βούληση και οι διοικητικές πρακτικές του Υπουργείου, παραβιάζοντας αμοιβαίες δεσμεύσεις στο πλαίσιο του συμφωνημένου τετραετούς προγραμματισμού, οδήγησαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τα περιφερειακά Πανεπιστήμια ευρύτερα σε κατάσταση αδυναμίας να ανταποκριθούν στις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις τους.

Ο μικρός αριθμός των μελών ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο σε συνδυασμό με την υπερβολική καθυστέρηση διορισμού νέου διδακτικού προσωπικού (των είκοσι έξι (26) μελών ΔΕΠ και των πέντε (5) ΕΤΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου που έχουν εκλεγεί από καιρό) καθιστά απαγορευτική την περαιτέρω περικοπή των διαθέσιμων πιστώσεων για τους συμβασιούχους διδάσκοντες του Πανεπιστημίου. Ειδικά, αν ληφθεί υπόψη ότι η παρουσία τους έχει καταστεί απολύτως αναγκαία για τις εκπαιδευτικές λειτουργίες που αυτό επιτελεί.

Η περιφερειακή παράταξη «Με τους Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» δηλώνει την πλήρη συμπαράστασή της στα αιτήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και καλεί τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων σε κοινό αγώνα για να αποτραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης για δραστικές περικοπές των εκπαιδευτικών λειτουργιών.

 

         

Μοιράσου το άρθρο!