Πολιτική

15/10/2013 - 18:13

Γιατί απέσυρε το Νομοσχέδιο για την αναθέωρη του Καλλικράτη ο κος Μιχελάκης;

Α

ποκαλυπτικό το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Ροδιακή» . Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Υπουργός Εσωτερικών απέσυρε το νομοσχέδιο από τη διαβούλευση με την ΚΕΔΕ.
Η εφημερίδα αναφέρει:
Κερδίζει πάντως πόντους η εκτίμηση ότι πιθανόν να μην υπάρξει καμία αλλαγή ούτε στη Ρόδο, αλλά ούτε στη Μυτιλήνη ή την Κέρκυρα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν δεδομένο.

Η εξέλιξη αυτή, αν επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, έχει σχέση με τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει, κυρίως από πλευράς στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από παράγοντες της Κέρκυρας.

Την εκτίμηση αυτή ενισχύει το γεγονός ότι ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης, ζήτησε από την Κεντρική Ένωση Δήμων να μη συζητήσει το νομοσχέδιο που είχε αποστείλει για τις αλλαγές στον Καλλικράτη, διότι το αποσύρει!

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα γίνει τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών της ΚΕΔΕ, μοναδικό αντικείμενο της οποίας θα ήταν το νομοσχέδιο.

Αυτό εκ των πραγμάτων σημαίνει δύο πράγματα.
Είτε αποσύρεται οριστικά, είτε για να διορθωθεί και να περιλαμβάνει και τη Ρόδο. (σημείωση Lesvosnes.net: πηγές αναφέρουν ότι θα συμπεριλεφθεί και η Χίος) Επί του θέματος πάντως υπάρχει πίεση και για τα δύο σενάρια με αποτέλεσμα να θεωρούνται όλα πιθανά!



 

 Επίσης διάβαστε : «Θα συζητήσουμε...» - Καμία δέσμευση Υπουργού Εσωτερικών για την αναθεώρηση του Καλλικράτη στη Λέσβο

Μοιράσου το άρθρο!