Πολιτική

25/10/2010 - 11:55

Γιώργος Πάλλης: Άμεσα μέτρα για τη στήριξη της αγοράς.

Στην αγορά και την προκυμαία της Μυτιλήνης περιόδευσε, το Σάββατο 23/10 και την Κυριακή 24/10 αντίστοιχα, ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της “Αλλαγής Πορείας”, Γιώργος Πάλλης, συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού.

 

Μετά το τέλος της περιοδείας στην αγορά της πόλης, ο Γιώργος Πάλλης έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

“ Είδαμε σήμερα μια κατάσταση, που όλοι όσοι συμμετέχουμε στην “Αλλαγή Πορείας” την βιώνουμε καθημερινά, είτε σαν καταναλωτές, είτε σαν εργαζόμενοι, είτε σαν επαγγελματίες. Μια αγορά που βουλιάζει. Μαγαζιά ξενοίκιαστα, μαγαζιά άδεια. Και τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας.

Ο Δήμος Μυτιλήνης, ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει ασχοληθεί με τα προβλήματα αυτά. Λες και δεν υπάρχουν. Από την άλλη, ο κ. Χατζηκομνηνός στις ομιλίες του ισχυρίζεται ότι “δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από το κεντρικό κράτος, μόνοι μας πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας”. Λες και δεν γνωρίζει ότι πουθενά στην Ευρώπη, δεν υπάρχει νησί που να μην στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από δημόσιους πόρους για την επιβίωση και την ανάπτυξή του. Αντίθετα, η Ελλάδα, είναι η τελευταία χώρα της Ε.Ε. στην κατανομή πόρων για τα νησιά.

Το βασικό σε αυτή τη συγκυρία είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των καταναλωτών. Χωρίς να γίνει αυτό, η αγορά δεν πρόκειται να πάρει επάνω της.             Σε αυτή την κατεύθυνση, η “Αλλαγή Πορείας” πέρα από τους αγώνες της για να αλλάξει η οικονομική πολιτική, προτείνει συγκεκριμένα μέτρα: Η κοινωνική μας πολιτική, η πολιτική μας για την άμεση δημιουργία θέσεων απασχόλησης, συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της αγοράς.

Επιπλέον, παίρνουμε μια σειρά από άμεσα μέτρα για την άμεση υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων, μέσω της μείωσης του κόστους λειτουργίας τους:

  • Μια νέα πολιτική για τα δημοτικά τέλη. Δεν μπορούν τα μικρά καταστήματα, να πληρώνουν ίδια δημοτικά τέλη ανά τετραγωνικό μέτρο, με τα μεγάλα σουπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα.
  • Δωρεάν παροχή σε όλες τις μικρές επιχειρήσεις, πρόσβασης σε ευρυζωνικές υπηρεσίες.
  • Παροχή ακινήτων του Δήμου για την ανάπτυξη συλλογικών υποστηρικτικών δράσεων πρός όφελος των μικρών επιχειρήσεων μας.

Ταυτόχρονα, παίρνουμε μια σειρά από άμεσα μέτρα που έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση του τζίρου και της αγοραστικής κίνησης, Ανάμεσα σε αυτά αναφέρουμε:

  • Το σύνολο των προμηθειών του Δήμου Λέσβου, γίνεται από την τοπική αγορά.
  • Ενα άμεσο πρόγραμμα προβολής των επιχειρήσεων μας και των προϊόντων μας στην γειτονική τούρκικη αγορά.
  • Μικροπαρεμβάσεις που θα έχουν σαν αποτέλεσμα από την μια πλευρά την αύξηση της ελκυστικότητας και της καλυτέρευση της προσβασιμότητας στην αγορά, και από την άλλη την καλύτερη διαμόρφωση του χαρακτήρα της.

Εμείς είμαστε έτοιμοι για “Αλλαγή Πορείας”. Και αυτό ήταν και το μήνυμα που μεταφέραμε και στους ανθρώπους της αγοράς. Οτι πρέπει να έλθουν μαζί μας σε αυτό το ταξίδι!”

 

Την Παρασκεύη 22/10 κλιμάκιο της “Αλλαγής Πορείας” είχε περιοδεύσει στα χωριά Κλειώ, Κάπη και Πελόπη.

Σήμερα, Δευτέρα 25/10, ο Γιώργος Πάλλης, συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού, θα περιοδεύσει στα χωριά του Δήμου Λουτρόπολης Θερμής και το Μανταμάδο.

 

Μοιράσου το άρθρο!