Πολιτική

24/01/2020 - 11:14

Χ. Αθανασίου: Αποσυμφόρηση της Λέσβου και αναλογική κατανομή μεταναστών σε όλη την Ελλάδα

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξή του στο προσφυγικό και ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει αποσυμφόρηση των νησιών.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ραδιόφωνο «ΠαραπολιτικάFM» ο κ. Αθανασίου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Πράγματι οι ανεξέλεγκτες ροές αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ είχαν επιταθεί και λόγω βέβαια της διεθνούς συγκύριας και των διεκδικήσεων του Ερντογάν στο Αιγαίο και βέβαια στην ΑΟΖ. Νόμιζε ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα μοχλό πίεσης προς την Ελλάδα ούτως ώστε να κάνει υποχωρήσεις στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και έτσι λοιπόν η άσχημη κατάσταση την οποία κληρονομήσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση με το δόγμα των ανοιχτών συνόρων και τις ανεξέλεγκτες ροές να επιταθεί».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «Η αλήθεια είναι ότι βεβαίως, όχι εμείς μόνο αλλά καμιά κυβέρνηση, δεν μπορούσε να προβλέψει οτι αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης θα είχαμε αυτές τις ροές. Βέβαια το πρόβλημα είναι πάρα πολυ οξύ. Χωρίς αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και αποσυμφόρηση των νησιών δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα γιατί όσες δομές και να κάνουμε αν δεν περιοριστούν οι ροές δεν θα μπορέσει να λυθεί το ζήτημα».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «Θα έπρεπε να υπάρχει μια αναλογική κατανομή σε όλη την Ελλάδα, δεν μπορεί στη Λέσβο αυτή τη στιγμή ο πληθυσμός των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο να είναι περίπου 25 χιλιάδες δηλαδή ίσος με τον πληθυσμό της πρωτεύουσας του νησιού, και να αποτελούν το ¼ του πληθυσμού της Λέσβου», εξήγησε ο ίδιος . «Αντιλαμβάνεστε ότι είναι δικαιολογημένες αυτές οι αντιδράσεις παρόλο που η κυβέρνηση έχει ένα πολύ καλό πρόγραμμα το οποίο επικαιροποιήθηκε τώρα με τα επτά σημεία και βρίσκεται σε εξέλιξη και πιστεύω ότι πολύ σύντομα η υλοποίησή του θα βοηθήσει τα νησιά όμως πρέπει κάτι να κάνουμε μέχρι τότε για να περιορίσουμε τις ροές».

Μοιράσου το άρθρο!