Πολιτική

08/06/2012 - 21:52

H ΔΗ.ΜΑΡ. Λέσβου και... το Λεσβιακό πρωινό!!!

 

Το Λεσβιακό Πρωινό ή μια άλλη ιδέα για στήριξη παραγωγών και τουρισμού που έμεινε μετέωρη

Πριν από λίγους μήνες, στο πλαίσιο της προώθησης των ελληνικών προϊόντων αλλά και της αναβάθμισης των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, συζητήθηκε τοπικά η προώθηση του Λεσβιακού Πρωινού. Από τότε τίποτα δεν φαίνεται να προχώρησε, παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα σε τουρισμό και αγροτική παραγωγή παραμένουν και δεν περιμένουν! Απαιτούν λύσεις με άμεσες δράσεις.

Πράγματι οι έρευνες που έχουν γίνει δείχνουν ότι οι τουρίστες είναι δυσαρεστημένοι από τη ποιότητα όχι μόνο του πρωινού αλλά και γενικότερα της διατροφής, παρά τη ποιότητα των τοπικών πρώτων υλών και της λεσβιακής κουζίνας. Ο λόγος είναι γνωστός: η προσπάθεια για συμπίεση του κόστους παραγωγής έχει οδηγήσει σε χρήση φτηνών και κακών πρώτων υλών. Το αποτέλεσμα: οι πελάτες – τουρίστες φεύγουν δυσαρεστημένοι, δυσφημίζοντας το νησί.

Ταυτόχρονα γνωρίζουμε, τόσο από τις επισκέψεις μας στους τόπους παραγωγής όσο και από τα δημοσιεύματα, ότι οι Λέσβιοι παραγωγοί (αγρότες, κτηνοτρόφοι, τυροκόμοι, ελαιοπαραγωγοί, μελοπαραγωγοί, γυναικείοι συνεταιρισμοί κλπ) δυσκολεύονται να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε ικανοποιητικές τιμές, ενώ δηλώνουν ότι είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν με τουριστικές επιχειρήσεις.

Επαναφέρουμε για μια ακόμη φορά το αίτημα προς τους συλλογικούς φορείς που εκπροσωπούν τις επιχειρήσεις για άμεση ενεργοποίηση προς την κατεύθυνση της προώθησης των τοπικών προϊόντων αλλά και της αναβάθμισης των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών.

Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ιδιαίτερα προβληματική την αδράνεια που εμφανίζεται στους δύσκολους καιρούς που περνά η χώρα και ο τόπος, η γεωργία και ο τουρισμός.  Οι νοοτροπίες που αναπτύχθηκαν τόσα χρόνια τώρα ότι κάποιοι άλλοι θα λύσουν τα προβλήματα «άνωθεν» με πολιτικές παρεμβάσεις, πρέπει να εκλείψουν τώρα. Ούτε η διεξαγωγή των εκλογών μπορεί να αποτελεί άλλοθι για κανέναν.

 

Η Δημοκρατική Αριστερά καλεί και μπορεί να συμβάλλει σε ανατροπή της φθίνουσας πορείας της Ελλάδας και του τόπου

Λύση υπάρχει. Είναι στο χέρι της ελληνικής κοινωνίας τώρα να δώσει εντολή για λύση

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Μοιράσου το άρθρο!