Πολιτική

04/06/2013 - 05:36

H ΔΗΜΑΡ Λέσβου κάνει κριτική στη Νέα Δημοκρατία ή αλλιώς υποκρίνεσαι καρδιά μου

H ΔΗΜΑΡ Λέσβου κάνει κριτική στη Νέα Δημοκρατία ή αλλιώς υποκρίνεσαι καρδιά μου

yle="text-align: justify;">Δελτίο Τύπου της ΔΗΜΑΡ Λέσβου ... μετά από μήνες σιωπής η ΔΗΜΑΡ Λέσβου κάνει κριτική στη Νέα Δημοκρατία! Το άγχος της ΔΗΜΑΡ είναι η συνοχή της Κυβέρνησης! Με τη συνοχή της κοινωνίας πότε θα ασχοληθεί; Τόση υποκρισία!!!

Αξίζει να τους αφιερώσουμε το άσμα "Υποκρίνεσαι"

Κι εγώ πεθαίνω κάθε μέρα λίγο λίγο
και απάνω στις πληγές πληγές ανοίγω
Κι εγώ πεθαίνω κάθε μέρα λίγο λίγο
μα δεν έχω πια τη δύναμη να φύγω

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Νέα Δημοκρατία καθημερινά προκαλεί τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης εθνικής ευθύνης με την επιμονή της να προωθεί κατά προτεραιότητα πολιτικές και νόμους που συνάδουν με την ιδεολογία της ενώ από την άλλη πλευρά κωλυσιεργεί συστηματικά ακόμη και ρυθμίσεις που αποτελούν υποχρεώσεις της χώρας μας για συμμόρφωση όχι απλά με το ευρωπαϊκό κεντημένο αλλά και μνημονικές υποχρεώσεις.
Για παράδειγμα σε ότι αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή κόντρα και ακόμη και στις υποδείξεις της ΕΕ και του ΔΝΤ η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η πάταξη της φοροδιαφυγής δεν προχωρά ουσιαστικά με αποτέλεσμα όλα τα βάρη να πέφτουν σε μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά και συνεχίζονται οι οριζόντιες περικοπές του προυπολογισμού. Έτσι λοιπόν αντί να προωθείται η αναγκαία κοινωνική δικαιοσύνη που όμως θα έπληττε τις κοινωνικές ομάδες που αποτελούν παραδοσιακούς εκλογικούς της πελάτες, προωθούνται μέτρα που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα ασθενέστερα στρώματα του πληθυσμού που πλήττονται από την ανεργία και τα πολύ χαμηλά εισοδήματα που δεν τους επιτρέπουν να αντιμετωπίσουν τις βασικές τους ανάγκες.

Παρόμοια θέματα διαπιστώνονται και σε ότι αφορά την αναπτυξιακή πολιτική: συνεχώς βλέπουν το φως της επικαιρότητας ρυθμίσεις που αφορούν τη μείωση των περιβαλλοντικών ελέγχων με το πρόσχημα της πολυπόθητης ανάπτυξης, ενώ προωθείται με ρυθμό χελώνας η συμμόρφωση της χώρας στις υποχρεώσεις της σε ότι αφορά τη διαχείριση νερού και αποβλήτων, στη προστασία του τοπίου, της παράκτιας ζώνης, του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η ουσιαστική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος κλπ.


Το ίδιο συμβαίνει και με τη στελέχωση του δημόσιου τομέα: η καθημερινή προώθηση σε καίριες θέσεις ατόμων που συνδέονται με καίριους αναπτυξιακούς και κοινωνικούς τομείς στελεχών της αλλά και άλλων "ειδικών" που έχουν διακριθεί στη διαφθορά και στην αύξηση των χρεών του δημοσίου με τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος σε ημετέρους με ταυτόχρονη τη μείωση των παροχών σε φορείς κρίσιμους για την στήριξη μιας διαφορετικής αναπτυξιακής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτικής, είναι τουλάχιστον προκλητική.

Τελευταίο και ιδιαίτερα σημαντικό θέμα αποτελεί η διελκυστίνδα γύρω από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο: ένα κείμενο που ετοιμάστηκε για τη προσαρμογή της χώρας στα ισχύοντα στην ΕΕ, κυριολεκτικά θυσιάζεται για να ικανοποιηθούν τα αντιδραστικά ένστικτα της συντηρητικής παράταξης και των ακροδεξιών παρακολουθημάτων της.

Η ΔΗΜΑΡ Λέσβου θεωρεί ότι η έξοδος της χώρας από τη κρίση, χρειάζεται αποδόμηση και πλήρη ανατροπή των αιτίων που μας έφεραν εδώ και όχι μια  μια νέα συντηρητική στροφή που επιχειρείται να δομηθεί πάνω στον φόβο.

Μοιράσου το άρθρο!