Πολιτική

19/01/2012 - 13:46

H Δημοκρατική Αριστερά για την κατάργηση της Γ.Γ. Αιγαίου και... για Π. Καμένο

yle="text-align:justify;">Το Υπουργείο Αιγαίου μέσα από τους πολλαπλούς μετασχηματισμούς του δεν κατάφερε να εκπληρώσει το λόγο ύπαρξης του ούτε στο κυριότερο τομέα ευθύνης του, τις θαλάσσιες μεταφορές. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει υψηλή δημόσια δαπάνη για χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες. Τρανό παράδειγμα είναι σήμερα η Λήμνος και ο Αι Στράτης που εδώ και ένα χρόνο ταλαιπωρούνται από ένα καράβι ακατάλληλο.

O κ. Καμμένος με τη παρουσία του μας θύμισε ονόματα και καταστάσεις που προσπαθούμε να ξεχάσουμε όπως Παυλίδης, Βουλγαράκης, Παπαληγούρας. Τα κόμματα και οι πολιτικοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία θυμήθηκαν σήμερα την αναγκαιότητα Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ είχαν ευκαιρία να την κάνουν πράξη τόσα χρόνια που άσκησαν την εξουσία. Όμως ο τρόπος που χρησιμοποίησαν το Υπουργείο και τις πιστώσεις του δεν ήταν η άσκηση νησιωτικής, αλλά «πελατειακής» και «προσωπικής» πολιτικής. Πολλά τα παραδείγματα και ελάχιστες οι εξαιρέσεις.

 

Το μέγιστο ζητούμενο παραμένει η αναγκαιότητα και η υλοποίηση μιας σωστής, αναπτυξιακής Νησιωτικής Πολιτικής. Είναι ανάγκη η Αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού να αναλάβει τις ευθύνες της και να ενισχυθεί, ώστε να υπηρετήσει αυτόν τον στόχο. Η Δημοκρατική Αριστερά δεσμεύεται να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Μοιράσου το άρθρο!