Πολιτική

09/09/2011 - 13:05

H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΕΣΒΟΥ για την ανεργία

Η ανεργία και η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας αφήνουν τους Έλληνες ανυπεράσπιστους στην κρίση.

Τα στοιχεία για την αύξηση των λουκέτων στην αγορά δείχνουν ότι κανείς πλέον δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν.

Η κυβέρνηση αυξάνει τις δημόσιες δαπάνες χωρίς έλεγχο, υπερφορολογεί τους πάντες χωρίς αποτέλεσμα, στραγγαλίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις χωρίς να μειώνει τα ελλείμματα.

Η ανεργία τον Ιούνιο του 2011 πανελλαδικά παρέμεινε στο 16%. Ειδικά στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου η ανεργία έφτασε το 16,1% από το 9,1% που ήταν τον Ιούνιο του 2010. Αυτό αποτελεί απόδειξη της ανυπαρξίας σχεδίου της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της περιφέρειας και τη στήριξη της απασχόλησης.

Η ΔΗ.ΣΥ. υποστηρίζει ότι το βασικό αίτιο της ύφεσης δεν είναι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής (το έλλειμμα άλλωστε αντί να μειωθεί, αυξήθηκε το επτάμηνο κατά 25%), αλλά η μη εφαρμογή του από την κυβέρνηση και η συνεχής υπονόμευσή του από την αντιπολίτευση.

Τον περασμένο χρόνο -εξ αιτίας της μη εφαρμογής του προγράμματος- η Ελλάδα έπεσε στην 90η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην Παγκόσμια Έκθεση Ανταγωνιστικότητας 2011-2012, χάνοντας άλλες 7 θέσεις σύμφωνα με το World Economic Forum (WEF), δέκα θέσεις κάτω από την Μποτσουάνα. Η κυβέρνηση, επί μήνες κορόιδευε τους πάντες με τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις αποκρατικοποιήσεις και συνεχίζει να μοιράζει σε δεκάδες χιλιάδες εκλεκτούς της, πολυτελείς πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Ακόμα και επενδύσεις που έτρεχαν, όπως οι μεγάλοι δρόμοι, σταμάτησαν και βρίσκονται στον αέρα, στερώντας την οικονομία από 1,5% του ΑΕΠ φέτος, λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης και του λαϊκισμού των διάφορων "δεν πληρώνω".

Οι Έλληνες αισθάνονται ανυπεράσπιστοι, χωρίς προσανατολισμό και κατεύθυνση.

Μοιράσου το άρθρο!