Πολιτική

14/09/2011 - 21:05

H Επιτροπή Κατάληψης Κοινωνιολογίας απαντάει στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

ΚΑΙ ΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ…

Στις 13/9 η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η Επιτροπή Κατάληψης Κοινωνιολογίας ντρόπιασε το τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Αναφέρει ότι στις 12/9 η Επιτροπή Κατάληψης εμπόδισε την διαδικασία των εγγραφών. Αυτή η δήλωση είναι ψευδής. Η διαδικασία δεν παρακωλύθηκε ούτε στο ελάχιστο και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι υπάλληλοι των Γραμματειών.

Εν συνεχεία αναφέρουν ότι δηλώναμε ότι το κτήριο θα παραμείνει κλειστό και ότι θα εμποδιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία των τμημάτων Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας καθώς και του τμήματος της Γεωγραφίας. Εδώ υπάρχει μια δόση αληθείας αλλά οι συνδικαλιστές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, προφανώς για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, αποφεύγουν να αναφέρουν ακριβώς τι συνέβη.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής. Η Γ.Σ αποφάσισε στις 9/9 η επιτροπή κατάληψης του τμήματος να σχηματισθεί στις 11/9 και ώρα 21.30 στο κτήριο του Περιβάλλοντος από όλους όσους ήθελαν να μετάσχουν. Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής επικράτησαν 2 απόψεις για το που θα πρέπει να γίνει η κατάληψη. Η μία άποψη έλεγε ότι η κατάληψη έπρεπε να λάβει μέρος στο κτήριο της Γεωγραφίας συνολικά μιας και εκεί πραγματώνεται η εκπαιδευτική διαδικασία του τμήματος και η άλλη ότι έπρεπε να καταληφθεί το κτήριο χωρίς όμως να παρακωλυθούν τα άλλα 2 τμήματα που συστεγάζονται.

Η συνεδρίαση κράτησε περίπου 6 ώρες κατά την οποία αποχώρησαν, λόγω κούρασης πολλά μέλη της επιτροπής, μέσα σε αυτά και οι συνδικαλιστές με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, οι οποίοι δεν εξέφρασαν καμία άποψη. Τελικώς αποφασίστηκε να καταληφθεί το κτήριο εν μέρει. Μετά τη συνέλευση από το Συντονιστικό Καταλήψεων και Συνελεύσεων όμως η επιτροπή, τα ξημερώματα, με πολλές απουσίες και χωρίς ενημέρωση στα αποχωρήσαντα μέλη ,αποφάσισε να εφαρμόσει τη 1η άποψη και κατέλαβε το κτήριο συνολικά.

Όταν ήρθαν το πρωί της 12ης οι φοιτητές από τα τμήματα της Γεωγραφίας και Ανθρωπολογίας τα μέλη της επιτροπής εν μέσω φωνών, απειλών και τραμπουκισμών (πιο συγκεκριμένα συνδικαλιστής με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είπε ότι το θέμα θα λυθεί με ξύλο ή ξύλο καθώς και πως θα τα «πούμε» στο Νοσοκομείο) η επιτροπή άλλαξε στάση άρδην και δεν εμπόδισε ΟΥΤΕ τις εγγραφές ΟΥΤΕ την εκπαιδευτική διαδικασία των άλλων τμημάτων.

«««Κύριοι»»» της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

  • Αντί να καταγγείλετε την απόφαση της Αννούλας σχετικά με τα πάσο και την καταβολή χρηματικού ποσού και παραλαβή από ιδιώτη
  • Αντί να καταγγείλετε τη άθλια συμπεριφορά του Υπουργείου σχετικά με την καταβολή του αναγκαίου ποσού για την υπογραφή της σύμβασης με το αστικό ΚΤΕΛ για την δωρεάν μεταφορά των φοιτητών
  • Αντί να εναντιωθείτε στην διακοπή των συμβάσεων εργασίας των 407
  • Αντί να καταγγείλετε και να αποδοκιμάσετε την τραμπουκίστικη συμπεριφορά του μέλους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ  του ΤΕΘ
  • Αντί να παραβρίσκεστε στις συλλογικές διαδικασίες

παραπληροφορείτε του πάντες για να έχετε μικροπολιτικά οφέλη σπιλώνετε τους αγώνες του Σ.Φ. Κοινωνιολογίας. Είναι εύκολο να πετάτε λάσπη, τη στιγμή που πορεύεστε χέρι-χέρι με αντιδραστικές πολιτικές γραμμές που πλήττουν το σύνολο των φοιτητών και των εργαζομένων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΊΑΣ

Μοιράσου το άρθρο!