Πολιτική

09/05/2014 - 14:43

UP DATE ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

UP DATE ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

 

Στη  Μυτιλήνη θα βρίσκεται  το Σάββατο 10  Μαΐου 2014 η ευρωβουλευτής Ν.Δ. και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2007-2012 Ρόδη Κράτσα, συμμετέχοντας σε κλιμάκιο υποψηφίων ευρωβουλευτών της Ν.Δ.
Η ευρωβουλευτής,  η μόνη από τους εν ενεργεία Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκ νέου υποψήφια στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, θα συμμετέχει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για τις ευρωεκλογές στις  19:30 στο ξενοδοχείο Ηλιοτρόπιο στην Βίγλα Μυτιλήνης.
 
Η Ρόδη Κράτσα θα ανταλλάξει απόψεις με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους πολίτες  για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ. Έχει αγωνιστεί για την ενίσχυση των περιφερειών. Ως μέλος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου έδωσε μάχη για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για τις ελληνικές περιφέρειες κατά την προετοιμασία του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 με πρόβλεψη για τις νησιωτικές περιοχές, όπως αυτό αποτυπώθηκε στους κανονισμούς των Διαρθρωτικών Ταμείων. Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  επωφελείται με 247.203.968 ευρώ. Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 για το Βόρειο Αιγαίο το ποσοστό κοινοτικής συγχρηματοδότησης μπορεί να φθάσει μέχρι και 80%. Πιο συγκεκριμένα, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) διατίθενται 219.703.223 ευρώ στοχεύοντας στην καινοτομία, την έρευνα, το ψηφιακό θεματολόγιο, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) διατίθενται 27.500.744 ευρώ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
 
Η κα Κράτσα έχει αποδείξει με κάθε ευκαιρία ότι πάντοτε φροντίζει για τα νησιά στην πολιτική της δράση. Στη Ρόδη Κράτσα ανήκει η πρωτοβουλία καθιέρωσης το 2008 της 20ης Μαΐου ως Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας καθώς και πολυάριθμες εκδηλώσεις και παρεμβάσεις για τη νησιωτικότητα, την ελληνική ναυτιλία, την εκπαίδευση των ναυτικών, την αλιεία, το μεταφορικό ισοδύναμο, την παράνομη μετανάστευση, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι ιδρυτικό μέλος της Διακομματικής Ομάδας για τις Νησιωτικές περιοχές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η τελευταία κοινοβουλευτική της ερώτηση της στο τέλος της τρέχουσας θητείας αφορούσε στους αλιείς, ιδιαίτερα στα νησιά, για μία ασφαλή και δίκαιη αλιεία, μετά από ενημέρωση και παράπονα που δέχθηκε από κατοίκους νησιών και συνδέσμους αλιέων ανά την Ελλάδα.
Για την προσφορά της στη ναυτιλία έχει τιμηθεί ως Προσωπικότητα της Χρονιάς 2008 από τη WISTA - Διεθνή Οργάνωση Γυναικών Επιχειρηματιών στη Ναυτιλία [Women's International Shipping and Trading Association]. Είναι Επίτιμο μέλος της WISTA Hellas. Τιμήθηκε επίσης το 2008 με το Βραβείο 'Ευκράντη' - Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της χρονιάς  από το ναυτιλιακό περιοδικό Ναυτικά Χρονικά.
 
 
* Η Ρόδη Κράτσα είναι Ευρωβουλευτής Ν.Δ., έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.) από το 2007 έως το 2012, σημειώνοντας το 2007 διπλή πρωτιά αφού για πρώτη φορά ελληνίδα ευρωβουλευτής κατέλαβε το αξίωμα Αντιπροέδρου του Ε.Κ., δίνοντας μάλιστα για πρώτη φορά την πρωτιά σε Έλληνα Αντιπρόεδρο. Εξελέγη Β’ Αντιπρόεδρος το 2009. Κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας της ως Αντιπρόεδρος χειρίστηκε τα πιο σημαντικά χαρτοφυλάκια και ολοκλήρωσε με επιτυχία διαπραγματεύσεις μεταξύ των οποίων για το Πακέτο Έρρικα ΙΙΙ για την Ασφάλεια στη Θάλασσα με επτά νομοθετικές προτάσεις. Η Ρόδη Κράτσα είναι εκ νέου υποψήφια Ευρωβουλευτής Ν.Δ. στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014.

Μοιράσου το άρθρο!