Πολιτική

25/04/2012 - 12:11

H Γέρα τιμά την τελευταία απόγονο του Κ.Π.Καβάφη

Ο

«Παγγεραγωτικός» Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας, σε συνέχεια των πολιτιστικών του εκδηλώσεων, διοργανώνει την Κυριακή 29 Απριλίου (επέτειος γέννησης-θανάτου του ποιητή), τιμητική βραδιά-αφιέρωμα στον Κ.Π. Καβάφη και στην τελευταία απόγονό του, την κ.Μαρίνα Βαλιέρι, η οποία ζει στον Παπάδο της Γέρας.


Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολιτισμού «Οδυσσέας Ελύτης», στον Παπάδο, την Κυριακή 29 Απριλίου, στις 19:30, θα γίνουν εισηγήσεις από τον εκπαιδευτικό-ερευνητή, κ.Στρατή Γιαννίκο και την δημοσιογράφο κ.Ντόρα Πολίτη, με συντονιστή το φιλόλογο-δημοσιογράφο κ.Τζάνο Στεφανέλλη.


Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από την ταινία μικρού μήκους, του σκηνοθέτη Σίμου Κορεξενίδη, «Μαρίνα Βαλιέρι, η μικρή ανιψιά του Καβάφη». Μαθητές του Λυκείου Γέρας θα απαγγείλουν ποιήματα του μεγάλου Αλεξανδρινού, καθώς και της κ.Βαλιέρι (για πρώτη φορά σε ευρύ κοινό), ενώ η χορωδία του συλλόγου θα αποδώσει μελοποιημένα ποιήματα του Καβάφη. Η βραδιά θα κορυφωθεί με τιμητική βράβευση στην κ. Μαρίνα Βαλιέρι.

Μοιράσου το άρθρο!