Πολιτική

14/11/2011 - 18:02

H Γ.Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής απαντάει στο Lesvosnews για τις υπερωρίες

Κύριε Διευθυντά

Στις 12-11-2011 αναρτήσατε δύο (2) αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με τις οποίες συγκροτούνται κλιμάκια υπερωριακής απασχόλησης υπαλλήλων, τόσο στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα όσο και στην Κεντρική Διοίκηση, και προβήκατε σε σχόλια επί των αποφάσεων αυτών.

Για την πληρέστερη ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού σας πληροφορούμε τα κάτωθι:

Α) Η συγκρότηση των κλιμακίων κάθε μήνα, γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν.3205/2003 όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει, ώστε να υπάρχει δυνατότητα αν και εφόσον χρειαστεί για υπερωριακή απασχόληση.

Για την πληρωμή της δαπάνης αυτής απαιτείται υποχρεωτικά βεβαίωση      του αρμόδιου οργάνου της υπηρεσίας για την πραγματική υπερωριακή      απασχόληση των υπαλλήλων που τυχόν θα απασχοληθούν για τον μήνα      Νοέμβριο από το σύνολο των υπαλλήλων της σχετικής απόφασης.

Β) Η συγκρότηση είναι υποχρεωτική προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα να      αντιμετωπισθούν έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες που σχετίζονται π.χ. με      την τροποποίηση δρομολογίων ακτοπλοϊκών γραμμών του Αιγαίου, μεταφορά πόσιμου νερού στα άνυδρα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τις έκτακτες ανάγκες πολιτικής προστασίας, την άμεση εφαρμογή του Ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α) η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και το αργότερο μέχρι 31-12-2011 κλπ.

Γ) Η νυχτερινή απασχόληση των τεσσάρων (4) ωρών το μήνα σε δύο (2) υπαλλήλους οδηγούς αφορά την μετακίνηση του Γενικού Γραμματέα μετά την 10η βραδινή ώρα, αν και εφόσον υπάρξει ανάγκη.

Ο Προϊστάμενος Δ/νσης Δ/κού Οικονομικού Π.Βουγιούκας-Μιχαλακέλης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  Lesvosnews

Εκτιμάμε την ευαισθησία του κ. Π. Βουγιούκα-Μιχαλακέλη να  μας απαντήσει και να ενημερώσει τους αναγνώστες μας.

Ας μας επιτραπούν 2 παρατηρήσεις:

1.Στις 26 Οκτωβρίου υπήρξε σχετικό μας δημοσιεύμα για νυχτερινές υπερωρίες που δεν αφορούσαν μόνο τους οδηγούς αλλά και ειδικούς συμβούλους. Για αυτό το δημοσίευμα (παρόλα που το θέμα το είχε  επισημάνει  και ο κος Χατζηκομνηνός) δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ

2. Αν οι αποφάσεις για τις υπερωρίες είναι μια τυπική διαδικασία για "τυχόν απασχόληση" καλό θα ήταν να μας απαντήσετε τι πληρώνουμε σε υπερωρίες υπαλλήλων. Αν είστε υπέρ της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ ας δοθούν τα στοιχεία με τις πραγματικές υπερωρίες  και τα ποσά πληρωμής για  κάθε μήνα. 

Σε μια εποχή που όλοι οι εργαζόμενοι πληρώνουν την οικονομική κρίση  είναι πρόκληση για όλους (και κυρίως για τον ΑΝΕΡΓΟ) να ακούμε  ότι ακόμη πληρώνουμε υπερωρίες...όταν πολλές φορές  κάποιοι δεν τηρούν ούτε το ωράριο εργασίας!!!

Οι αναγνώστες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους...

Μοιράσου το άρθρο!