Πολιτική

04/04/2012 - 07:48

H Περιφέρεια στην Έκθεση Τουρισμού "TUR 2012" στο Γκέτεμποργκ Σουηδίας

yle="text-align:justify;">Με επιτυχία για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που ήταν συνεκθέτης του ΕΟΤ Σκανδιναβίας με δικό της περίπτερο, διεξήχθη η ετήσια Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «TUR 2012» στο Γκέτεμποργκ Σουηδίας, την 22η -25η Μαρτίου 2012.

Η φετινή Έκθεση προσήλκυσε συνολικά 36.100 επισκέπτες κατά την διάρκεια των 4 ημερών και  σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των διοργανωτών της Έκθεσης (www.tur.se) έγιναν συνολικά 14.626 πωλήσεις προϊόντων.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου παρείχε τη δυνατότητα στους φορείς της αυτοδιοίκησης αλλά και στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό χώρο να έχουν παρουσία στο τουριστικό αυτό γεγονός. Στο περίπτερό της παρουσιάστηκαν και προσφέρθηκαν σαν κεράσματα αντιπροσωπευτικά προϊόντα των νησιών μας, όπως το λάδι το ούζο, το μέλι και η μαστίχα που κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Παράλληλα διανεμήθηκε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό της Περιφέρειας.

Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου το οποίο ήταν αφιερωμένο στο σουηδικό κοινό το Περίπτερο του ΕΟΤ φιλοξένησε το Συγκρότημα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ORFEUS». Η χορευτική ομάδα του Φάνη Μαρκόπουλου, τιμώντας την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, χόρεψε παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Επιβράβευση του χορευτικού δρώμενου ήταν η δημοσίευση του περιπτέρου της Ελλάδος στο εξώφυλλο της ετήσιας έκδοσης του περιοδικού της έκθεσης TUR.

Μοιράσου το άρθρο!