Πολιτική

03/04/2012 - 13:51

H ποδηλατάδα έγινε με επιτυχία...ο ποδηλατόδρομος όμως αργεί...

yle="text-align:justify;">Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η διοργάνωση της ποδηλατάδας από τους Lesvos MTB, Μυτιλήνη Bikenight και aeolistas με την ευκαιρία της «Ώρας της Γης» το Σάββατο 31 Μαρτίου 20:30-21:30. Πάνω από 150 ποδηλάτες, μικροί και μεγάλοι, γονείς και παιδιά, διαδήλωσαν για ένα εκτεταμένο δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων στην πόλη μας.

Παρόλη τη μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων, η εικόνα της πόλης δεν έδειχνε ότι συμμετείχε στην Ώρα της Γης, καθώς όλα τα δημόσια κτίρια παρέμειναν φωταγωγημένα, σαν να ήταν μια ημέρα σαν όλες τις άλλες. Οι συμμετέχοντες στην ποδηλατοπορεία πήραν για μια ακόμη φορά την πρωτοβουλία να χαράξουν συμβολικά μια λωρίδα ποδηλατοδρόμου στην προκυμαία της Μυτιλήνης, απαιτώντας δίκτυο ποδηλατόδρομων για τη Μυτιλήνη, απαιτώντας την απρόσκοπτη κίνηση τους στην πόλη.

Και αναρωτιόμαστε, για πόσα χρόνια ακόμα θα γίνεται η αυτή η κίνηση? Πότε επιτέλους θα αποκτήσουμε ποδηλατόδρομους στη Μυτιλήνη?

Η πόλη της Μυτιλήνης αντιμετωπίζει οξύτατο συγκοινωνιακό πρόβλημα και το ποδήλατο φαντάζει μια άμεση λύση για τη μείωση του. Απαιτείται όμως μέριμνα για τους ποδηλάτες έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη και ασφαλής πορεία τους στην πόλη. Η γενιά μας στερεί από τα νέα παιδιά τη χαρά του ποδηλάτου, που όλοι ζήσαμε σε παλαιότερες εποχές. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα και πρέπει να το καταλάβουμε αυτό και να δημιουργήσουμε μια πόλη φιλική για τους ποδηλάτες. Απαιτείται σωστός σχεδιασμός και μελέτη, ευαισθητοποίηση των πολιτών καθώς και πολιτική τόλμη για την εφαρμογή των μέτρων.

Lesvos MTB, Μυτιλήνη Bikenight, aeolistas

Μοιράσου το άρθρο!