Πολιτική

08/11/2015 - 20:24

H προσφώνηση του Σ. Γαληνού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συνόδευσε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Μυτιλήνης, την 8η Νοεμβρίου 1912, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Δήμου Λέσβου.

Ο κ. Παυλόπουλος, παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων, στο Κιόσκι, όπου κατέθεσε στεφάνι.

Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, στην Προκυμαία της Μυτιλήνης. Στη συνέχεια, μετέβη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου και τιμήθηκε και μετά επισκέφθηκε έργο οδοποιίας.

Αμέσως μετά ο κ. Παυλόπουλος, παρακάθησε σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Δήμαρχος Λέσβου. Προσφωνώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Γαλήνος, αφού τον καλωσόρισε, αναφέρθηκε στη μάχη που δίνει καθημερινά η Λέσβος για να διαχειριστεί ένα Ευρωπαϊκό πρόβλημα για λογαριασμό όλης της Ευρώπης. Η Λέσβος, τόνισε, στέκεται επάξια και αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη ότι οι Έλληνες, παρά τις δυσκολίες δεν έχουν χάσει την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους. Ο λαός της Λέσβου συμπληρώνει το έλλειμμα αγάπης και αλληλεγγύης της Ευρώπης. Ο Δήμαρχος, επεσήμανε επίσης, ότι με αυτό το τρόπο στέλνουμε το μήνυμα κατά της ξενοφοβίας και υπέρ του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλη την Ευρώπη. 

 Στην αντιφώνησή του ο κ. Παυλόπουλος, αφού εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για τον τρόπο που η τοπική αυτοδιοίκηση μαζί με την κοινωνία διαχειρίζονται ένα πρόβλημα που σε τελική ανάλυση αφορά όλο τον κόσμο. Δίνετε μαθήματα ανθρωπιάς και πολιτισμού καθημερινά, δήλωσε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε επίσης στο κυριαρχικό δικαίωμα που έχει κάθε χώρα στον ορισμό των συνόρων της, καθώς και τους τρόπους που θα τα προστατέψει ενώ παράλληλα, τόνισε πως είναι υπέρτατη υποκρισία να γνωρίζει η Ε.Ε την ρίζα του κακού που είναι οι διακινητές στην Τουρκία και αντί να δρα να  μας αφήνει να μαζεύουμε πτώματα καθημερινά από τις ακτές του Αιγαίου. Δεν θα επιτρέψουμε το Αιγαίο να γίνει ένα απέραντο νεκροταφείο, η θάλασσα του Αιγαίου είναι θάλασσα φωτός και η Λέσβος είναι εδώ για να εξασφαλίσει ακριβώς αυτό, κατέληξε χαρακτηριστικά.

 

Ακολούθως, ο κ. Γαληνός, συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Μανταμάδο και στη Σκάλα Σκαμιάς. 

Μοιράσου το άρθρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ