Πολιτική

09/10/2011 - 14:44

H Πρωτοβουλία Αιγαίου απαντάει στο Σύλλογο Φοιτητών Κοινωνικής Ανθρωπολογίας

Με αποστολή μηνύματος στον συνολικό κατάλογο εσωτερικής αλληλογραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Aegean Global List - όπου – σημειωτέον - μόνο οι Πρυτανικές Αρχές έχουν δικαίωμα αποστολής μηνυμάτων) απάντησε η Επιτροπή Κατάληψης (!) του Κτηρίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αιγαίου που στάλθηκε στους συναδέλφους διδάσκοντες.

Μερικές επισημάνσεις για την αποκατάσταση της αλήθειας που βάναυσα προσβάλλει η ανακοίνωση,:

- Είναι αλήθεια ή όχι ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η στέγαση φοιτητών στην Πανεπιστημιακή Μονάδα Ρόδου, λόγω της αδυναμίας διεξαγωγής νέου διαγωνισμού που συνεπάγεται η απονέκρωση της λειτουργίας του Κτηρίου Διοίκησης με αποτέλεσμα να μην παρέχεται στέγαση σε φοιτητές; - Είναι αλήθεια ή όχι ότι έληξαν συμβάσεις φύλαξης κτηρίων που δεν μπορούν να ανανεωθούν λόγω Κατάληψης με αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους οι πλέον απροστάτευτοι από τους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο; - Είναι αλήθεια ή όχι ότι στην ίδια κατάσταση κινδυνεύουν να βρεθούν σε λίγες μέρες και οι εργαζόμενοι στην Πανεπιστημιακή Μονάδα Μυτιλήνης; - Μπορεί να λειτουργήσει Δημόσια Υπηρεσία και εργαζόμενοι υπό τον έλεγχο 25μελούς ομάδας καταληψιών? - Το Κτήριο Διοίκησης εξυπηρετεί την λειτουργία των 16 εκ των….Τμημάτων που δεν βρίσκονται σε κατάληψη; Είναι άραγε δημοκρατικό η δυναμική μειοψηφία φοιτητών ενός και μόνο Τμήματος να θεωρεί δικαίωμά της να παραλύει τη λειτουργία του Πανεπιστημίου στο σύνολό του; - Ο ισχυρισμός ότι δήθεν με τον τρόπο αυτό εμποδίζεται η εφαρμογή του Νέου Νόμου που βασίζεται; Ποια ακριβώς πράξη εμποδίστηκε;

Οι απαντήσεις είναι προφανείς. Από το κείμενο της απάντησης επιβεβαιώνονται πλήρως δυστυχώς οι καταγγελίες της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ. Δυστυχώς όμως σε ορισμένους κύκλους που επενδύουν στις τυφλές καταλήψεις, στο «μπάχαλο», στις προσωπικές στρατηγικές και συμφέροντα, ακόμη και στη διάλυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου η αλήθεια δεν είναι αρεστή. Έτσι επιστρατεύεται για άλλη μια φορά η γνωστή τακτική «όταν η αλήθεια δεν μας αρέσει, τόσο χειρότερο για την αλήθεια».

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, παρά τις προσβλητικές και αντιδημοκρατικές επιθέσεις που υφίσταται, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ύπαρξη και την προοπτική του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προτάσσοντας θέσεις ευθύνης, ακόμη κι αν δεν ηχούν βολικά ή και κολακευτικά για την ανέξοδη αλλά τόσο επιβλαβή για το σύνολο «επαναστατικότητα».

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ απευθύνεται και πάλι στο σύνολο των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας επισημαίνοντας την ανάγκη συσπείρωσης και ενότητας για κοινές δράσεις που θα έχουν αποτελεσματικότητα, έναντι των αδιέξοδων κραυγών και των καταλήψεων που ενίοτε υποκινούνται από ευδιάκριτες προσωπικές στοχεύσεις (συμπαραστατών).

Αναλογιζόμαστε πάντα το ρόλο του δάσκαλου, που αγαπάει αλλά δεν χαϊδεύει αυτιά που ανοίγει μάτια και κοινωνικοποιεί, που ανοίγει δρόμους και διδάσκει κοινωνική υπευθυνότητα και που προσπαθεί να είναι πρότυπο για ακαδημαϊκό έργο και δημοκρατική πράξη.

Η κατάληψη του Κτηρίου Διοίκησης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, από τους φοιτητές και τους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο και πρέπει να σταματήσει ΑΜΕΣΩΣ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!