Πολιτική

05/09/2019 - 18:53

Χάσαμε το «Πελαγίτης» και... θα ξεμείνουμε και από ούζο! - Ερώτηση Γ. Μπουρνού

Ερώτηση στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκη, για τη διακοπή δρομολογίων του οχηματαγωγού "Πελαγίτης", κατέθεσε χθες (Τετάρτη 4/9) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς. Την ερώτηση συνυπογράφει και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Χίου, Ανδρέας Μιχαηλίδη

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 

ΘΕΜΑ: Χωρίς εμπορευματικό οχηματαγωγό η Λέσβος και η Λήμνος

 

Το φορτηγό οχηματαγωγό (RO/RO Cargo) «Πελαγίτης» που εξυπηρετεί τις εμπορευματικές μεταφορές στη γραμμή Μυτιλήνη-Μύρινα-Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη–Χίο-Πειραιά, παρουσίασε βλάβη εδώ και λίγες ημέρες και διέκοψε τα δρομολόγιά του.

Όπως επισημαίνεται και σε σχετική επιστολή που απέστειλε το Επιμελητήριο Λέσβου στον αρμόδιο Υπουργό και κοινοποίησε στη Γενική Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, το οχηματαγωγό Πελαγίτης είναι το μοναδικό που είναι πιστοποιημένο για τη μεταφορά βαρέων οχημάτων και ειδικών και επικίνδυνων φορτίων, όπως εύφλεκτα υλικά που χρησιμοποιούνται σε παραγωγικές δραστηριότητες των εξυπηρετούμενων νησιών.

Η βιομηχανία οινοπνευματωδών της Λέσβου, παραδείγματος χάριν, αντιμετωπίζει ήδη έλλειψη πρώτων υλών. Επιπλέον, είναι το μοναδικό πλοίο που συνδέει πολλά νησιά με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

 

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει το σημαντικό πρόβλημα που έχει ήδη προκληθεί στις επιχειρήσεις των νησιών από τη διακοπή των δρομολογίων του «Πελαγίτης»;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Ιωάννης Μπουρνούς

 

Ανδρέας Μιχαηλίδης        

 

Μοιράσου το άρθρο!