Πολιτική

02/11/2015 - 11:58

Χ.Αθανασίου: απευθείας μεταφορά προσφύγων από Τουρκία στον Πειραιά

Το δράμα των προσφύγων και μεταναστών συνεχίζεται.

Στην αγανάκτηση των κατοίκων της Λέσβου για την ανικανότητα της Κυβέρνησης, που ήδη εξελίχθηκε σε αδιαφορία, να αντιμετωπίσει την ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση και το προσφυγικό πρόβλημα, προστέθηκε η θλίψη και η οργή τους, για τις  αθώες ψυχές που αναίτια χάνονται κάθε μέρα στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Μπορεί οι Λέσβιοι να έχουν πληγεί, ποικιλότροπα, από όσα συμβαίνουν εδώ και δέκα (10) μήνες στο νησί μας, αλλά ούτε ρατσιστές είναι ούτε από σύνδρομο ξενοφοβίας διακατέχονται. Αντίθετα, πονούν και συμπαραστέκονται, με κάθε τρόπο και μέσο, πολύ περισσότερο σήμερα που οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνουν τη διαβίωση ειδικά των ηλικιωμένων και των μικρών παιδιών και νηπίων.

Ακόμη δεν μας δόθηκε καμιά εξήγηση, γιατί δεν έγινε δεκτή η πρόταση μας, όπως «τα Ελληνικά πλοία, αντί να μεταφέρουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τη Λέσβο στον Πειραιά», να τους μεταφέρουν απ΄ ευθείας από τα λιμάνια της Τουρκίας στον Πειραιά, έτσι ώστε και ζωές να μην χάνονται και η Λέσβος να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς ζωής.

Τι κάνει η Κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση-λύση; και τι έπραξε όλους αυτούς τους μήνες;

Ας σταματήσουν, επιτέλους, οι ανώφελες επισκέψεις στη Λέσβο ΄΄αξιωματούχων΄΄ της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., που μόνο επικοινωνιακούς σκοπούς εξυπηρετούν.

Οι επί δέκα μήνες ΄΄διαπιστώσεις΄΄ και κούρασαν και γελοιοποιούν τους ΄΄επισκέπτες΄΄. Η υποκρισία όλων περισσεύει.

 

 

Χαράλαμπος Αθανασίου

Μοιράσου το άρθρο!