Πολιτική

22/04/2015 - 18:10

Χ.Αθανασίου: σε αδιέξοδο η Κυβέρνηση προχώρησε σε εσωτερικό δανεισμό

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου, για τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, δήλωσε τα ακόλουθα:

Η υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης στην ΤτΕ, καθώς και η καθ’ όλα αντισυνταγματική αναδρομική μεταφορά τους (από 17/3/2015), αποδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η χώρα από την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Εγείρεται μείζον πολιτικό, νομικό αλλά και πάνω από όλα ηθικό ζήτημα. Είναι πλέον εμφανές ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου έχουν φθάσει σε οριακό σημείο και η κυβέρνηση  αδυνατεί να καλύψει τις άμεσες και πιεστικές ταμειακές ανάγκες.

Με την ΠΝΠ δεν επιλύεται το πρόβλημα της ρευστότητας του Δημοσίου, απλώς δίνεται πρόσκαιρη λύση. Άλλωστε, εάν οι φορείς θελήσουν να χρησιμοποιήσουν τα ταμειακά διαθέσιμά τους μετά το πέρας του 15νθήμερου, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα υπάρχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια στην ΤτΕ.

Η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα  που η ίδια δημιούργησε προχωρά και σε εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, οδηγώντας την οικονομία σε «ασφυξία» με ότι συνεπάγεται αυτό στη ζωή των Ελλήνων πολιτών.

 

Μοιράσου το άρθρο!