Πολιτική

16/05/2013 - 12:33

Χωρίς αναισθητικό ξεπούλησαν την απόφαση των εκπαιδευτικών

Χωρίς αναισθητικό ξεπούλησαν την απόφαση των εκπαιδευτικών

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν αύριο οι πανελλήνιες εξετάσεις, στο φόντο της επιστράτευσης των καθηγητών. Οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ κατά συντριπτική πλειοψηφία δεν μετέφεραν ως όφειλαν τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων, λειτουργώντας αντικαταστατικά και εκφράζοντας τα κομματικά τους συμφέροντα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ).

Οι εκπαιδευτικοί δεν ανέμεναν φυσικά τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους από το χώρο της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ, όπως εδώ του ενιαίου ψηφοδελτίου, τον Αλέκο Κουτσαντώνη να στηρίξει «με πάθος» στις τοποθετήσεις την απεργία, αν μη τι άλλο όμως ανέμεναν να μεταφερθεί η άποψη της γενικής τους συνέλευσης. Σημειώνεται ότι ο Αλέκος Κουτσαντώνης πηγε εκ μέρους της ΕΛΜΕ Λέσβου επειδή συγκέντρωσε της περισσότερες ψήφους και επειδή δεν είχε συνέρθει απόμα το νέο ΔΣ για να εκλέξει νέο ΠροεδρείοΤο κερασάκι στην τούρτα ήταν η στάση των ΣΥΡΙΖαίων οι οποίοι ενώ πρότειναν με χέρια και πόδια απεργία ενάντια στην επιστράτευση, στη συνεδρίαση που έγινε στην Αθήνα (και διήρκησε 13 ώρες) τα πήραν πίσω!

Πολλοί καθηγητές είχαν αρχίσει να ψυλλιάζονται ότι κάτι «βρωμάει» στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου αλλά ήταν αργά. Ας σημειωθεί ότι οι συνδικαλιστές της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας (ΣΥΡΙΖΑ), πέραν ενός που είχε την ευθιξία και την ειλικρίνεια να πει ότι «εγώ δεν κάνω απεργία στις πανελλήνιες, είναι ενάντια στη συνείδησή μου», οι υπόλοιποι-ες και τι δεν «επιστράτευσαν» προκειμένου να πείσουν το μεγάλο ακροατήριο για την απεργία… Μέχρι και ότι η επιστράτευση τους θύμισε «τότε που πήραν» τον πατέρα τους για τη Μακρόνησο! Φυσικά πιέστηκαν τόσο από τους συνδικαλιστές της Αγωνιστικής Παρέμβασης όσο και από ανεξάρτητους καθηγητές. Εν τούτοις, σε αντίθεση με το ΠΑΜΕ που πρότεινε άλλο πλαίσιο, δεν εξέφρασαν επ’ ουδενί τις αμφιβολίες τους.

Παραλογισμός του ΣΥΡΙΖΑ: «Απεργία μεν, επιστράτευση δε!»

Στο μεταξύ, όποιος παρακολουθούσε τη συνέλευση ΕΛΜΕ Λέσβου του ήταν σαφές ότι η συμμετοχή στην απεργία συνεπάγεται αγώνα ενάντια στην επιστράτευση και όχι μια τουφεκιά στον αέρα ή συμβολική κίνηση εντυπωσιασμού ενάντια στην αυταρχική στάση της κυβέρνησης και σε όλη τη λασπολογία που διέρρευσε σε βάρος των καθηγητών: «Ψηφίζουμε με το χέρι στην καρδιά, ότι απεργούμε για τα παιδιά μας και ότι την Παρασκευή ξεκινάμε έναν μεγάλο και δύσκολο αγώνα» ή όπως είπε ο τελευταίος ομιλητής «με σφίξιμο στο στομάχι ψηφίζουμε σήμερα απεργία και θα την κάνουμε».

Και η… ψηφοθηρία

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (Αυτόνομη Πρωτοβουλία)  ανέβηκε εκλογικά. Ξεκίνησε με την τοποθέτηση συνδικαλιστή της για «όχι απεργία στις πανελλαδικές» και κατέληξε με τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης ουσιαστικά να τον «αδειάζουν» με σύνθημα «ντου για απεργία» (χωρίς όμως να την εννοούν). Δηλαδή. απέκρυψε από τον κλάδο ότι ψηφίζει την απεργία μόνο συμβολικά (προς άγραν ψήφων), δεν τοποθετήθηκε στο ερώτημα πώς θα σπάσει η επιστράτευση και άφησε εκτεθειμένο όλο τον κόσμο.

Και η ατιμία στο μεγαλείο της

Με το που κλείνει η κάλπη το απόγευμα της Τρίτης, και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν για τη δεύτερη έδρα, εξαφανίζονται σιγά σιγά, χωρίς να οργανώσουν τίποτα για την απεργία της Παρασκευής. Και όχι μόνο αποχωρούν (πες άντε στο καλό λόγω κούρασης), αλλά σε όσους έχουν μείνει ότι την Παρασκευή θα πάνε κανονικά για δουλειά!!!!

Μόλις τους ρώτησαν οι συνάδελφοί τους που είχαν μείνει λένε με ορθάνοιχτα στόματα «Και η απεργία;». Η απάντηση- κρατηθείτε- «Ε την απεργία την ψηφίσαμε συμβολικά, είμαστε όμως επιστρατευμένοι, δεν μπορούμε να μην πάμε»! Δηλαδή έβαλαν όλο τον κόσμο σε ένα πολύ μεγάλο δίλημμα, με την κοινωνία απ’ έξω να αγωνιά, τους μαθητές να περιμένουν και την κυβέρνηση να τους κράζει ως τεμπέληδες, τους πήραν από το χέρι για να τους πουν «αυτός είναι ο δρόμος, πάμε να ρίξουμε την κυβέρνηση» και μετά τους άφησαν σύξυλους. Αυτό ήταν το «δώστε μας τα κλειδιά» που έλεγε ο Τσίπρας στο Σαμαρά; Ο πρωθυπουργός το είχε πει καθαρά, «αν υποχωρήσω θα πέσει η κυβέρνηση», ε προφανώς η αντιπολίτευση… ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ.

Τα «ψαρέψαμε» από το fb για να γελάσει και λίγο το χειλάκι μας:

  • Δεκάλεπτη απεργία, προαιρετική, και τα 8 λεπτά να είναι ΚΨΜ!
  • Γνώρισα μια κοπέλα. Της άρεσα. Μου άρεσε. Τη ρώτησα αν θέλει να τα φτιάξουμε. Μου είπε ναι. Μετά με ρώτησε αν συντρέχουν οι όροι να είμαστε μαζί. Ψηφίσαμε λευκό, είπαμε καληνύχτα και φύγαμε.

 

Τι έγινε στην Αθήνα

Στην ψηφοφορία για την εισήγηση της ΟΛΜΕ έχουμε:

Υπέρ: 78 (91,8%)

Κατά: 4

Λευκά: 3

Στη συνέχεια γίνεται πρόταση από την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) ουσιαστικά για αναστολή της απεργίας "γιατί δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις πραγματοποίησης της απεργίας"

Γίνεται ψηφοφορία με 2 προτάσεις:

1. Πρόταση υπάρχουν οι προυποθέσεις (Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις - Κινήσεις)

2. Πρόταση δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις

Η πρώτη πρόταση πήρε 18 (21% των ψήφων). Τα κατά ήταν 9. Τα λευκά 57.

Με ευθύνη του Προεδρείου της ΟΛΜΕ έγινε συνυπολογισμός Κατά και Λευκά και έτσι έγινε αναστολή της απεργίας.

Είναι φανερό ότι κάποιοι Πρόεδροι που ήρθαν με αποφάσεις των Γ.Σ. των ΕΛΜΕ τους για απεργία έκριναν από μόνοι τους και ψήφισαν Λευκό.

 

Μοιράσου το άρθρο!