Πολιτική

04/12/2015 - 16:58

Χρηματοδότηση και παραχώρηση Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο Λέσβου ζητάει ο Σπύρος Γαληνός

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, παρέστη στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε, όπου έθεσε δύο βασικά θέματα, που αφορούν στο Βόρειο Αιγαίο και ιδιαίτερα στη Λέσβο:

 
Αναλυτικά, ο Δήμαρχος τόνισε πρώτον την ανάγκη νέου τρόπου υπολογισμού των Κ.Α.Π. και της ΣΑΤΑ, για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καθώς και την ανάγκη αύξησης της κατά κεφαλήν επιχορήγησης. Επισήμανε, συγκεκριμένα τις ανάγκες για αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας, ένα ζήτημα μείζονος σημασίας για τον αγροτικό πληθυσμό του τόπου μας. Δεύτερον, ζήτησε την άμεση χρηματοδότηση των νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δαπάνες των εργασιών που εκτελούνται.
 
Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος και με την αρωγή του Βουλευτή Λέσβου, Γιώργου Πάλλη, συναντήθηκε στη Βουλή με τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Αλέκο Φλαμπουράρη. Με τον κ. Φλαμπουράρη ο κ. Γαληνός συζήτησε το μείζον θέμα του μεταναστευτικού, καθώς και της παραχώρησης του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, στο Δήμο Λέσβου. Ο Υπουργός Επικρατείας, αντιμετώπισε θετικά τα αιτήματα του Δημάρχου και δεσμεύθηκε ότι θα απαντήσει αναλυτικά έως την ερχόμενη Δευτέρα.
 
Στη Βουλή, επίσης παρουσία του Βουλευτή κ. Πάλλη, συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θοδωρή Δρίτσα, στον οποίο  ο Δήμαρχος, έθεσε το θέμα της παραχώρησης του Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο Λέσβου, αίτημα το οποίο ο κ. Δρίτσας, αντιμετώπισε θετικά, παραπέμποντας όμως και στον συναρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Αμέσως μετά, ο κ. Γαληνός, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος δήλωσε ότι συμφωνεί με την παραχώρηση του Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο Λέσβου και δεσμεύθηκε να δρομολογηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες.  Τέλος, ο Υπουργός, δεσμεύθηκε για την άμεση καταβολή της εγκεκριμένης έκτακτης επιχορήγησης των 500.000 Ευρώ, για την πληρωμή δαπανών του Δήμου Λέσβου, που διατέθηκαν για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!