Πολιτική

07/03/2012 - 07:31

Hugh Grant: «Οι Έλληνες είστε χαρισματικός λαός!»

yle="text-align:justify;">Λάτρης της Ελλάδος, του πολιτισμού και του φαγητού της δηλώνει ο Hugh Grant και εμφανίζεται εντυπωσιασμένος γιατί σε μια δύσκολο περίοδο για τη χώρα μας, οι Έλληνες είναι «σύγχρονοι Ζορμπάδες».

Όταν πριν από περίπου έναν μήνα οι λονδρέζικοι δρόμοι γέμισαν με αφίσες που ανακοίνωναν το κονσέρτο με την ελληνική σφραγίδα, οι Βρετανοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο φειδωλός στις εμφανίσεις Hough Grant, θα ήταν εκεί για να προλογίσει τη βραδιά, ενώ άνθρωποι των media σχολίαζαν σκωπτικά: «Hough είναι αυτός… μπορεί την τελευταία στιγμή να μην πάει».

Ωστόσο ο δημοφιλής ηθοποιός ήταν εκεί και έδωσε συνέντευξη στο People του Πρώτου Θέματος. Εκεί μίλησε για τις αναμνήσεις του από την Ελλάδα, την οποία όπως δήλωσε αγαπά και σκοπεύει να επισκεφτεί και αυτό το καλοκαίρι.

«Πρωτόρθα στην Ελλάδα πολύ μικρός», παραδέχεται. «Μόλις είχα τελειώσει το σχολείο, 18 ετών, και είχα πάρει ένα πάμφθηνο εκδρομικό πακέτο. Θυμάμαι ακόμη την τιμή, όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο: στοίχιζε μόνο 85 λίρες. Με το που πάτησα το πόδι μου στη χώρα σας κατάλαβα ότι αυτόν τον τόπο θα τον λατρέψω, αφού με τους Έλληνες κουβαλάμε την ίδια τρέλα».

- Ξανάρθατε από τότε;
«Πολλές φορές. Πριν από πολλά χρόνια έμεινα στην Πελοπόννησο κάποιους μήνες, αφού εκεί γυριζόταν ένα σίριαλ της βρετανικής τηλεόρασης στο οποίο πρωταγωνιστούσα. Μια χρονιά επισκέφθηκα τη Μύκονο, μια άλλη τη Μυτιλήνη και πολλές φορές την Αθήνα. Είμαι δηλωμένος φαν της πατρίδας σας».

- Άλλους Έλληνες φίλους έχετε;
«Ναι, κάποια μέλη της οικογένειας Μαυρολέων με είχαν φιλοξενήσει μάλιστα και σ’ ένα υπέροχο σπίτι που διαθέτουν στο Πόρτο Χέλι. Αλλες ονειρικές διακοπές αυτές! H Eλλάδα διαθέτει τα ωραιότερα μέρη για ξεκούραση και για γέμισμα μπαταρίας».

- Ελληνικές λέξεις γνωρίζετε;
Kαλημέρα, ευχαριστώ. Αρκούν ή να πω κι άλλα;

- Kαι η ελληνική κουζίνα;
«Πεντανόστιμη! Λατρεύω το σουβλάκι με πίτα και ελπίζω σήμερα στο γκαλά να το δοκιμάσουμε, μια και το δείπνο διοργανώνεται από Έλληνες».

- Μπα, πολύ british style βλέπω, μάλλον θα επιμείνουν στο fish and chips.
«Μη με απογοητεύετε, εγώ ήρθα προετοιμασμένος για σουβλάκι».

- Υπάρχει κάτι που δεν σας αρέσει στην Ελλάδα;
«Μου αρέσουν τα πάντα εκτός από τον καφέ σας, που τον σιχαίνομαι, μια και μου πέφτει βαρύς στο στομάχι».

- Για το ταμπεραμέντο μας τι έχετε να πείτε;
«Είστε ένας χαρισματικός λαός με βαθιά Iστορία, κουλτούρα και έναν τρόπο ζωής έξω καρδιά, στα ωραία και στα άσχημα. Εντυπωσιάζομαι που τα καφέ σας είναι μονίμως γεμάτα και που η βραδινή ζωή ξεκινά στις 11 το βράδυ. Είστε σύγχρονοι Ζορμπάδες, και ας διανύετε μια δύσκολη περίοδο. Όλοι εμείς οι λάτρεις σας πιστεύουμε ότι περνώντας μέσα από τις συμπληγάδες θα βγείτε πιο δυνατοί».

- Είναι γνωστό ότι είστε φειδωλός στις εμφανίσεις σας. Tι σας έκανε να πείτε στην Αφροδίτη Ραϊκοπούλου ότι θα προλογίσετε το κονσέρτο της;
«Aφροδίτη είναι φίλη μου και στους φίλους είμαι πάντα εκεί. Από εκεί και πέρα έχει όλα τα στοιχεία ενός καλλιτέχνη που ανεπιτήδευτα διανύει τον δικό του μοναχικό δρόμο δημιουργώντας».

- Πώς σας φάνηκαν τα Οσκαρ;
«H Streep είναι μεγάλη θεά!»

- Τι έχετε να πείτε στις Ελληνίδες που σας λατρεύουν;
«Συγγνώμη, κυρίες μου, που δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό!»

-Θα μας έρθετε σύντομα στην Ελλάδα;
«Θα το ήθελα, άλλωστε δεν απομένουν πολλοί μήνες μέχρι το καλοκαίρι…»

Μοιράσου το άρθρο!