Πολιτική

12/09/2015 - 08:15

Χ.Ζώης από τη Μυτιλήνη: τα επόμενα 24ωρα θα είμαστε σε θέση να ελέγχουμε πλήρως τις ροές των προσφύγων

 

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. Χρήστος Ζώης, συνοδευόμενος από τον από τον Αρχηγό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχο Λ.Σ. Αθανασόπουλο Αθανάσιο, και στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ολοκλήρωσαν την επιχειρησιακή – συντονιστική επίσκεψή τους στο νησί της Μυτιλήνης.

Αρχικά, ο κ. Χρήστος Ζώης με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτο Φιλιππάκο συμμετείχαν σε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία του Γενικού Γραμματέα, Γιάννη Γιαννέλλη και του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού.
Στη συνέχεια παρουσία του Αρχηγού του Λ.Σ. Αντιναύαρχου Λ.Σ. κ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου, επισκέφτηκαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, όπου ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας επεσήμανε το σημαντικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας στις προσπάθειες αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος, όπως και την ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιακών δυνατοτήτων τους, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όπως και σε επιχειρησιακά μέσα και υλικο/τεχνικό εξοπλισμό.
Έπειτα ο κ. Χρήστος Ζώης συνάντησε την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου. Η Περιφερειάρχης αφού ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Υπουργό, επεσήμανε πως η αποτελεσματική αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης ροής προσφύγων και μεταναστών όπως και η αποσυμφόρησης, του νησιού, επιτυγχάνεται με τον άψογο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας συναντήθηκε επίσης με την κ. Alexandra Morelli, εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα, η οποία εξήρε την άψογη συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης σχετικά με τη διαχείριση των μικτών μεταναστευτικών ροών στο νησί.
Επίσης, ο κ. Ζώης συναντήθηκε με την κα Anna Halford, επικεφαλής στο νησί της ομάδα της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», η οποία παρέχει ιατρικές υπηρεσίες στους πρόσφυγες δωρεάν. Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Συνεχίζοντας την επιτόπια αυτοψία, ο κ. Χρήστος Ζώης όπως και ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανασόπουλος Αθανάσιος, επισκέφτηκαν τα κέντρα απογραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων και μεταναστών στο Καρά-Τεπέ και τη Μόρια.
« Η κατάσταση στη Μυτιλήνη ομαλοποιείται πλέον με πολύ ικανοποιητικό βαθμό και τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είμαστε σε θέση να ελέγχουμε πλήρως τις ροές, χάρις στο εφαρμοζόμενο πλέον σχέδιο αποσυμφόρησης των κέντρων προσφύγων –μεταναστών, το οποίο προβλέπει την ταχύτατη ταυτοποίηση με τα κοινά συνεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας και Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στα κέντρα πρώτης υποδοχής και την άμεση προώθηση τους με πλοία που ναυλώθηκαν για το σκοπό αυτό. » επεσήμανε ο κ. Χ. Ζώης.

Μοιράσου το άρθρο!