Πολιτική

26/10/2010 - 16:42

Η ακίνητη περιουσία του Δήμου Μυτιλήνης σε μεγάλο κίνδυνο

Με αφορμή τη πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης για τη σύναψη τραπεζικού δανείου ύψους 3.250.000 € για την πληρωμή οφειλών του Δήμου Μυτιλήνης, μια απόφαση που καταγγέλθηκε από τους εργαζόμενους στο Δήμο και τους Δημοτικούς Συμβούλους της Αριστεράς, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου Γιώργος Πάλλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τη στιγμή που η δημοτική αρχή του Δήμου Μυτιλήνης υπερχρεώνει το νέο Δήμο Λέσβου με δάνεια εκατομμυρίων ευρώ, η ακίνητη περιουσία του Δήμου Μυτιλήνης, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, όχι μόνο μένει αναξιοποίητη, αλλά κινδυνεύει να χαθεί και να διεκδικηθεί είτε από το Δημόσιο, είτε από ιδιώτες. Και αυτό γιατί με ευθύνη των διοικήσεων Γιακαλή και Χατζηκομνηνού κανένα από το πάνω από 160 ακίνητα του Δήμου Μυτιλήνης, δεν έχει δηλωθεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Έτσι, σήμερα στο Κτηματολόγιο στο Δήμο Μυτιλήνης, οι ιδιοκτησίες του Δήμου Μυτιλήνης εμφανίζονται ως αγνώστου ιδιοκτήτη! Με το δεδομένο μάλιστα ότι το Εθνικό Κτηματολόγιο έχει θεσπιστεί στη Μυτιλήνη από το 2006 και τα ακίνητα αγνώστου ιδιοκτησίας μετά 5 χρόνια μπορούν να διεκδικηθούν από το Δημόσιο, η δημοτική περιουσία είναι σε άμεσο κίνδυνο εξαιτίας της αδιαφορίας των δημοτικών αρχών, εδώ και οκτώ χρόνια.

Αυτοί που διεκδικούν σήμερα τη ψήφο των δημοτών, πρέπει να βρεθούν υπόλογοι, να απολογηθούν για τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούσε αυτή τους η αδιαφορία.                          Να εξηγήσουν με ποιούς τρόπους “αξιοποιούν” τα ακίνητα του Δήμου, ώστε ο Δήμος να έχει έσοδα από αυτά.

Η νέα δημοτική αρχή που θα αναλάβει από 1/1/2011, θα πρέπει άμεσα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς την “Κτηματολόγιο Α.Ε.”, ώστε να διασφαλιστεί με το λιγότερο δυνατό κόστος (σε Μηχανικούς και Δικηγόρους), το σύνολο της δημοτικής περιουσίας, που τώρα βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Η “Αλλαγή Πορείας” δεσμεύεται να παλέψει, ώστε να κατοχυρωθεί άμεσα η δημοτική περιουσία και να γίνει, πέρα από προσοδοφόρα, και μοχλός στήριξης κοινωνικών υπηρεσιών (π.χ. μέσω της παραχώρησης της χρήσης αναξιοποίητων κτιρίων του Δήμου στο Πανεπιστήμιο ή τους παιδικούς σταθμούς) στους δύσκολους καιρούς που έρχονται.

 

Μοιράσου το άρθρο!