Πολιτική

27/09/2012 - 13:00

Η Αναστασία Αντωνέλλη αποστόμωσε... τους γονείς με τα κροκοδείλια δάκρυα

Η Αναστασία Αντωνέλλη αποστόμωσε... τους γονείς με τα  κροκοδείλια δάκρυα

yle="text-align: justify; ">Η Πρόεδρος τον  Οργανισμό «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου», Αναστασία Αντωνέλλη, απαντά στην σημερινή ανακοίνωση του υπό σύσταση Συλλόγου, Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λέσβου:

            «Στη σημερινή του ανακοίνωση, ο υπό σύσταση Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λέσβου, παραπληροφορεί για άλλη μια φορά την κοινή γνώμη. Συγκεκριμένα το άρθρο 9 της Υ.Α16065, το οποίο επικαλείται, αναφέρει μεταξύ άλλων: «……….Στην περίπτωση επιβολής οικονομικής εισφοράς, αυτή πρέπει να γνωστοποιείται με ανάρτηση ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ του χρονικού διαστήματος υποβολής των αιτήσεων για εγγραφή. Με την ΙΔΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ του, το Δ.Σ ορίζει τις περιπτώσεις  των οικογενειών που μπορούν να απαλλαγούν από την καταβολή της οικονομικής εισφοράς ή που θα καταβάλλεται αυτή μειωμένη». Δηλαδή ΠΡΙΝ από 20/5/2012, ως ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ, όπως ακριβώς πράξαμε με τη απόφασή μας, την οποία και ακύρωσαν!!

            Ας αφήσουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα και την παραπληροφόρηση οι εν λόγω κύριοι, οι οποίοι με την προσφυγή τους καταδίκασαν τους γονείς με χαμηλά εισοδήματα- 7.500- να πληρώνουν 45 και σε κάποιες περιπτώσεις 120 ευρώ, ενώ  επίσης καταδίκασαν τους γονείς που έχουν εισοδήματα μέχρι 19.550 ευρώ να μην τύχουν των μειώσεων που είχαν θεσπιστεί με την απόφαση του Δ.Σ μας, μόνο και μόνο για να έχουν όφελος όλοι εκείνοι που έχουν υψηλό μηνιαίο εισόδημα. Κι όλα αυτά χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν τους ότι η Λέσβος δεν είναι ο τόπος που περιγράφει η Μέρκελ, αλλά τόπος με χαμηλά- χαμηλότατα εισοδήματα.

            Λυπάμαι πολύ, που για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ο Στέλιος Ράμφος όταν ανέφερε ότι «Οι Έλληνες είμαστε δυστυχώς ως λαός ακόμα στην εφηβεία». Δεν γίνεται άλλο, να θεωρούμε ότι έχουμε μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις. Και υποχρέωση των συγκριτικά εχόντων γονέων στην παρούσα στιγμή, ήταν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να βοηθήσουν την προσπάθεια του κατάχρεου λόγω κληρονομουμένων χρεών του παρελθόντος και με υποχρηματοδότηση, λόγω περικοπών απ’ το Κράτος Οργανισμού μας- συνέπεια των οποίων είναι τα υπαρκτά προβλήματα που αναφέρουν στην εν λόγω ανακοίνωση τους -  της άσκησης κοινωνικής πολιτικής, με την απαλλαγή και μείωση της εισφοράς που είχε αποφασίσει το Δ.Σ, μας, των οικονομικά ασθενέστερων συνανθρώπων μας.  

            Παρακαλώ λοιπόν, ας τιθασεύσουν την όποια αντιπάθεια ή άλλη σκοπιμότητά τους προς το πρόσωπό μου και ας μας αφήσουν σ’ αυτή την δύσκολη εποχή, που δίνουμε έναν τιτάνιο αγώνα για να μην κλείσουν Παιδικοί και στο Δήμο μας- 65 σε όλη την Ελλάδα-, να κάνουμε την δουλειά μας και να μην αναγκαζόμαστε μετά λύπης μας, να ασχολούμαστε με ανακοινώσεις που παραπληροφορούν, δυσφημίζουν και συκοφαντούν κατ’ επανάληψιν το Νομικό μας Πρόσωπο.  Σε κάθε δε περίπτωση επιφυλάσσομαι όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας».

Μοιράσου το άρθρο!