Πολιτική

11/07/2013 - 18:54

Η «Αυστραλία»... στο Δήμαρχο Λέσβου

Τον τ. Πρόεδρο της Μυτιληναϊκής Αδελφότητας Σύδνεϋ & Νέας Νότιας Ουαλίας, κ. Σταύρο Κρητικό, διαπρεπές στέλεχος της εν Αυστραλία Λεσβιακής και Ελληνικής γενικότερα πατριάς,  δέχθηκε στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, παρουσία του Αντιδημάρχου, Προκόπη Γυμνάγου.

Ο κ. Κρητικός, ενημέρωσε αναλυτικά το Δήμαρχο για τις δραστηριότητες του Λεσβιακού ομογενειακού μας σωματείου του οποίου προΐστατο επί τετραετία παραδίδοντας του τον ετήσιο πλουσιότατο απολογισμό της τελευταίας θητείας του. Με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Λέσβου, επέδωσε στο Δήμαρχο τιμητικό δίπλωμα της Μυτιληναϊκής Αδελφότητας για την επί σειρά ετών άψογη και ανεκτίμητη συνεργασία και υποστήριξη για την πρόοδο και ευημερία της Αδελφότητας στη μακρινή Αυστραλία, για τη διατήρηση και προώθηση της κουλτούρας, παράδοσης, του πολιτισμού και των εθίμων της γενέτειρας Πατρίδας.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Κρητικό , τον συνεχάρη για τις δράσεις του συλλόγου, όπως και των υπολοίπων Λεσβιακών συλλόγων της Μελβούρνης, της Καμπέρας, της Αδελαΐδας, καθώς και της Ομοσπονδίας των Λεσβιακών Συλλόγων Αυστραλίας, για τις πολυποίκιλες δραστηριότητές τους στη διατήρηση και διάδοση του πολιτισμού του νησιού μας, όσο και της Χώρας μας, γενικότερα, αλλά και στην προάσπιση των Εθνικών μας συμφερόντων. Τον ενημέρωσε δε λεπτομερώς για τις προσπάθειες της Δημοτικής μας Αρχής για την επίλυση των κληρονομημένων προβλημάτων του Νησιού μας, καθώς και για τις δράσεις της, με στόχο την πολύμορφη ανάπτυξη του τόπου μας. Τέλος, τον παρακάλεσε να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς της Δημοτικής Αρχής προς όλους τους συμπατριώτες μας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Μοιράσου το άρθρο!