Πολιτική

01/12/2010 - 11:40

Η Ελπίδα Τσουρή απαντά στη λάσπη του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

Αποστομωτική απάντηση δίνει η Υφυπουργός Ελπίδα Τσουρή στη λασπολογία του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

Παρά το ότι λόγοι αυτοσεβασμού θα μου υπαγόρευαν να μην απαντήσω σε παραπλανητικά σχόλια «κίτρινου τύπου», για αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο, οφείλω να διευκρινίσω τα εξής:

Λόγω της έλλειψης χώρων στο σημερινό κτήριο του Υπουργείου θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, αποφασίστηκε, από τον Υπουργό, κ. Γ. Διαμαντίδη, η μετεγκατάστασή μου στον 4ο όροφο του παλιού του παλιού κτηρίου του πρώην ΥΕΝ, επί της οδού Γρηγ. Λαμπράκη, μαζί τους συνεργάτες μου (περίπου 10 άτομα) και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες (γραμματεία, πρωτόκολλο, αίθουσα συσκέψεων, αίθουσα αναμονής επισκεπτών), καθώς και τον γενικό Γραμματέα και υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Οι χώροι αυτοί είχαν εγκαταλειφθεί πριν από 4 χρόνια και ήταν απολύτως κενοί. Με εντολή Υπουργού, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και μόνο, εκτίμησαν, μετά από έρευνα αγοράς, το κόστος για τον εξοπλισμό των γραφείων, ως εξής: α) 23.000€ συνολικά για γραφειακό εξοπλισμό (π.χ. γραφεία, βιβλιοθήκες, τραπέζια συσκέψεων, καθίσματα, ερμάρια, κλπ για όλους τους χώρους) και

β) 17.600€ συνολικά για μηχανογραφικό εξοπλισμό (π.χ. Η/Υ, εκτυπωτές, φαξ, φωτοτυπικά κλπ, για όλους τους συνεργάτες) Ο χαμηλός προϋπολογισμός επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον, αφού υποβλήθηκε μια και μόνο προσφορά, για την προμήθεια του γραφειακού εξοπλισμού, με αποτέλεσμα τη ματαίωση του διαγωνισμού και την επαναπροκήρυξή του.

Σε όλη τη διαδικασία, η μοναδική δική μου παρέμβαση ήταν η εντολή να υπάρξει το χαμηλότερο δυνατό κόστος, και απόλυτη διαφάνεια. Είναι γνωστό ότι σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής, προστάτευσα, με όλους τους τρόπους, το δημόσιο συμφέρον και διαχειρίστηκα με απόλυτο σεβασμό το δημόσιο χρήμα και αυτό αναγνωρίστηκε δημόσια ακόμα και από πολιτικούς αντιπάλους. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο στην παρούσα συγκυρία και είναι αυτονόητη υποχρέωση για το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Ελπίδα Τσουρή Υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας σχετικό άρθρο : http://lesvosnews.net/2010/11/30/55-131/

Μοιράσου το άρθρο!