Πολιτική

13/10/2015 - 16:28

Η επιστολή - απάντηση του Μαρτίν Σουλτς στο Σπύρο Γαληνό

 

Δίνεται στη δημοσιότητα,  η επιστολή  του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schultz, στο Δήμαρχο Λέσβου και Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου, Σπύρο Γαληνό, σε απάντηση σχετικής επιστολής που εστάλη από τον κ. Γαληνό, στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα την ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Λέσβου, για το μεταναστευτικό .

Στην επιστολή του ο κ. Schultz, τονίζει μεταξύ άλλων ότι, είναι σημαντικό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ακούει απόψεις από τις τοπικές αρχές και τους Δήμους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον κ. Γαληνό: «Να είστε σίγουρος για την προσωπική μου δέσμευση να αγωνιστώ ασταμάτητα για την εύρεση Ευρωπαϊκών λύσεων στα ζητήματα που μου θέσατε».

Αναλυτικά η επιστολή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schultz, στο Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, έχει ως εξής:

 

«Αγαπητέ κ. Γαληνέ,

 

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την προσφορά σας σχετικά με την διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασύλου και Μετανάστευσης. Στην προσπάθειά να βρεθούν λύσεις διαχείρισης αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η ήπειρος μας, είναι απαραίτητο η κοινωνία των πολιτών, η ακαδημαϊκή κοινότητα καθώς και οι ενεργοί πολίτες να πάρουν μέρος σε μια όσο το δυνατόν ευρύτερη συζήτηση σε Ευρωπαϊκό, Εθνικό αλλά και περιφερειακό τοπικό επίπεδο. Είναι επίσης σημαντικό να ακούμε απόψεις από τις τοπικές αρχές και τους Δήμους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης. Πιστεύω ότι αυτή η υποστήριξη από τη βάση προς την κορυφή είναι απαραίτητη για να διασφαλίσουμε ότι κάθε μέτρο που θα λαμβάνεται είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις θεμελιώδεις Ευρωπαϊκές Αρχές της ισότητας, της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης. Με αρκετό κουράγιο και πολιτική θέληση σε όλα τα επίπεδα μπορούμε να διαμορφώσουμε μια πραγματικά κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική Ασύλου και Μετανάστευσης, η οποία διασφαλίζει ότι οι οικονομίες μας θα μπορούν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και οι κοινωνίες μας θα διατηρήσουν τη συνοχή τους.

Πήρα την πρωτοβουλία να διαβιβάσω την επιστολή σας στην Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, Δικαιοσύνης και Πολιτικών Ελευθεριών, η οποία είναι υπεύθυνη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για αυτά τα θέματα και εργάζεται εντατικά σε μια σειρά πρωτοβουλιών συμπεριλαμβανομένου και του νέου πακέτου προτάσεων που ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 9 Σεπτεμβρίου 2015.

Να είστε σίγουρος για την προσωπική μου δέσμευση να αγωνιστώ ασταμάτητα για την εύρεση Ευρωπαϊκών λύσεων στα ζητήματα που μου θέσατε.

 

Με εκτίμηση,

 

Μάρτιν Σούλτς»

 

Μοιράσου το άρθρο!