Πολιτική

21/05/2014 - 21:26

Η «φωλιά του φιδιού» στο κέντρο της Μυτιλήνης - Ανοίγει γραφεία η Χρυσή Αυγή

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ

Γράφει ο Στρατής Σαμιώτης / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

- Αποκαλυπτικές πληροφορίες για τον ρόλο του "αόρατου" ηγήτορα της Οργάνωσης στη Λέσβο και τη δομή, καθώς και για την άρον-άρον ακύρωση της καθόδου της "Χρυσής Αυγής" στις Περιφερειακές εκλογές

 Ποιος να το περίμενε σε μια προοδευτική κοινωνία, όπως αυτή της Μυτιλήνης, ότι το έμβλημα της φιλοναζιστικής οργάνωσης του Νίκου Μιχαλολιάκου, της "Χρυσής Αυγής", θα βρίσκεται πλέον αναρτημένο στο κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας του νησιού μας, "διαφημίζοντας" το μίσος για όλους εκείνους που δεν ανήκουν στην "αρία φυλή". Και όμως, δύο ημέρες μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και πέντε ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, το έμβλημα της "Χρυσής Αυγής" αναρτήθηκε χθες στην πλατεία Κυπρίων Αγωνιστών στο κτίριο της Ικτίνου 2, στον πρώτο όροφο του οποίου στεγάζονται πλέον τα γραφεία της οργάνωσης του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Πρόκειται για τον χώρο που στο παρελθόν στέγαζε γραφεία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στη Μυτιλήνη και αυτό ίσως να μην είναι εντελώς τυχαίο, καθώς ως γνωστόν, στελέχη του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη έχουν προσχωρήσει τα τελευταία 2 χρόνια στη "Χρυσή Αυγή".

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γραφεία της "Χρυσής Αυγής" στη Μυτιλήνη δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα επίσημα τη λειτουργία τους, ήδη όμως έχουν ενημερωθεί από τους τοπικούς ηγήτορες να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς εντός των ημερών πρόκειται να γίνει παραλαβή των ευρωψηφοδελτίων του κόμματος, ώστε - σύμφωνα με τις εντολές τους - να ξεκινήσουν την διανομή πόρτα-πόρτα.

 

Ο αόρατος δικηγόρος

Με βάση ασφαλείς πληροφορίες των "Νέων της Λέσβου", οι εντολές σε τοπικό επίπεδο εκπορεύονται από έναν δικηγόρο της Μυτιλήνης, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της τοπικής ιεραρχίας της Οργάνωσης, αν και εντάχθηκε στη "Χρυσή Αυγή" από άλλο κόμμα το 2012. Το όνομα του δικηγόρου δεν είναι γνωστό στα κατώτατα κλιμάκια, δηλαδή στους "απλούς στρατιώτες", η πλειοψηφία των οποίων στην Λέσβο αποτελείται από άτομα Υποχρεωτικής και στην καλύτερη περίπτωση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στα ανώτατα κλιμάκια της οργάνωσης σε τοπικό επίπεδο βρίσκονται οι… Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, οι περισσότεροι εκ των οποίων ωστόσο αρνούνται σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ότι έχουν ρόλο στο κόμμα, αν και στον περίγυρό τους υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο, επιχειρώντας να "προσηλυτίσουν".

Ο "αόρατος δικηγόρος" φέρεται να ανέλαβε τα ηνία του κόμματος σε τοπικό επίπεδο πριν τις προφυλακίσεις του Αρχηγού και άλλων στελεχών της "Χρυσής Αυγής", στην Αθήνα, από τον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο, υπογράφοντας προηγουμένως δήλωση ότι είναι διατεθειμένος να θυσιαστεί για τις ιδέες της Οργάνωσης. Μάλιστα πριν από μήνες είχε προτείνει το όνομα συναδέλφου του στο κόμμα για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της "Χρυσής Αυγής" για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και μάλιστα ενώ και οι δυο τους φέρονται να έκαναν συναντήσεις στην Αθήνα προς αυτήν την κατεύθυνση, ξαφνικά και για ανεξήγητους λόγους οι ενέργειες "πάγωσαν". Λέγεται μάλιστα πως η άρον-άρον ακύρωση των σχεδίων της "Χρυσής Αυγής" να κατεβάσει Περιφερειακό Συνδυασμό στο Βόρειο Αιγαίο βασίστηκε σε πρόταση του "αόρατου δικηγόρου", στον οποίο έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη τα κεντρικά στελέχη και προς τούτο δεν θεωρείται καθόλου τυχαίο πως ενώ η "Χρυσή Αυγή" κατέβασε υποψηφίους σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, όλως τυχαίως, η μόνη Περιφέρεια που άφησαν εκτός των στόχων τους είναι το Βόρειο Αιγαίο. Στην περίπτωση, δε, που πράγματι η απόφαση της "Χρυσής Αυγής" να μην κατεβάσει υποψήφιο στο Βόρειο Αιγαίο επηρεάστηκε από τον "αόρατο" ηγήτορα του κόμματος σε τοπικό επίπεδο, τότε μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή η μεγάλη ισχύς του συγκεκριμένου προσώπου, για το οποίο πληροφορίες αναφέρουν ότι διαθέτει τεράστια ακίνητη περιουσία από κληρονομιές και ευκαιρίες στις οποίες επένδυσε, έχοντας πληροφόρηση από "πρώτο χέρι" και λόγω του επαγγελματικού του αντικειμένου.

Πάντως, σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες της εφημερίδας μας, τα κατώτατα κλιμάκια του κόμματος στη Λέσβο απευθύνονται στον μαιευτήρα Γιώργο Διακορώνα (ο οποίος έτσι κι αλλιώς είχε εμφανιστεί σε σύσκεψη για τη μετανάστευση ως εκπρόσωπος του κόμματος στο παρελθόν). Τον τελευταίο ιδιαίτερα χρόνο, όμως, κάποιες διαρροές ανέφεραν ότι οι δρόμοι της "Χρυσής Αυγής" με τον κ. Διακορώνα έχουν χωρίσει, ενδεχομένως όμως αυτές οι διαρροές να εξυπηρετούσαν σκοπιμότητες και να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Επίσης στο κόμμα εμφανίζεται και ένας επιχειρηματίας του τουρισμού από τη Λέσβο, ο οποίος δηλώνει ως "ο χρηματοδότης" της Οργάνωσης, οι ισχυρισμοί αυτοί όμως εξετάζονται για την εγκυρότητά τους, καθώς σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δεν βρίσκεται και σε τόσο καλή οικονομική κατάσταση, ώστε να έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί την Οργάνωση σε τοπικό επίπεδο, αν και η ένταξή του στη "Χρυσή Αυγή" δεν αμφισβητείται, καθώς τη δηλώνει πρώτος ο ίδιος.

Επίσης στα στελέχη της Οργάνωσης βρίσκεται και ένας επιχειρηματίας από την αρχή της οδού Ερμού, ο οποίος αποτελεί "τα μάτια και τα αφτιά" της "Χρυσής Αυγής" στην αγορά, δρώντας ωστόσο διακριτικά, ενώ ο συνδετικός του κρίκος με τους "στρατιώτες" της Οργάνωσης φέρεται να είναι ένας συνταξιούχος του πρώην Δήμου Μυτιλήνης

 

φωτογραφία: Το έμβλημα που λόγω "Χρυσής Αυγής" έχει συνδεθεί με το ναζισμό, από χθες στην πλατεία Κυπρίων Αγωνιστών της Μυτιλήνης


Η αντίδραση του Φωτή Ξύδα

«Οι πληροφορίες των ΜΜΕ για την επαναλειτουργία γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στη Μυτιλήνη, είναι επόμενο ότι δημιουργούν κλίμα ανησυχίας στο Δημοκρατικό Λαό της Λέσβου.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι αυτή η επαναδραστηριοποίηση  της «Χρυσής Αυγής» συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο.

Δημιουργούνται  έτσι υπόνοιες ότι οι εξελίξεις αυτές ενθαρρύνθηκαν από το γεγονός ότι στις τάξεις ενός συγκεκριμένου Συνδυασμού συμπεριλαμβάνονται, και μάλιστα σε εκλόγιμες  θέσεις, πρόσωπα που διακρίνονται για την ακροδεξιά  ιδεολογία τους. Απομένει στον Δημοκρατικό Λαό της Λέσβου να αντιληφθεί τους κινδύνους που εγκυμονεί το ενδεχόμενο να περιέλθει ο Δήμος της Λέσβου στα χέρια εθνικιστικών και  ακροδεξιών στοιχείων.

Τα επόμενα πέντε χρόνια είναι κρίσιμα για τον τόπο μας, αφού ο Δήμος της Λέσβου είτε θα παραμείνει δημοκρατικός και προοδευτικός  είτε θα καταστεί όργανο ακραίων λαϊκίστικων θέσεων και αντιλήψεων.

Την προσεχή Κυριακή  οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τον δημοκρατικό δρόμο και να ενισχύσουν τον Συνδυασμό εκείνον που με τον επικεφαλής του και τα πρόσωπα που τον στελεχώνουν εγγυώνται την διαφύλαξη της νομιμότητας  και τον δημοκρατικό χαρακτήρα του νησιού μας».

Μοιράσου το άρθρο!