Πολιτική

04/12/2019 - 06:32

Η Χ. Καλογήρου εγκαινίασε την έκθεση «Δεινοθήρια και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου»

"Είχα τη χαρά να κηρύξω  την έναρξη της περιοδικής έκθεσης «Δεινοθήρια και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου: Δείκτες κλιματικών αλλαγών στο Αιγαίο».

Πρόκειται για ευρήματα μοναδικής επιστημονικής αξίας, ηλικίας 19-20 εκατομμυρίων χρόνων, που αποτελούν τεκμήρια της γεωλογικής μας ιστορίας και δείκτες της κλιματικής αλλαγής.

Το παρελθόν μιλάει για το παρόν και μπορεί να αποτελέσει τον οδηγό για τη λήψη των αποφάσεων που θα διασφαλίσουν το μέλλον του πλανήτη μας.

Συγχαρητήρια στον διευθυντή του Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους Νίκο Ζούρο, για το 20ετές ερευνητικό έργο που εκπονεί και τη συμβολή του στην προώθηση της επιστήμης και στην ανάδειξη του Αιγιακού Χώρου.

 

Θερμές ευχαριστίες στο Ίδρυμα Ευγενίδου που για 4η χρονιά φιλοξενεί ευρήματα του Απολιθωμένου Δάσους του Σιγρίου και θα δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές, μαθήτριες, νέους και νέες να γίνουν γνώστες των ευρημάτων και σημαντικών συμπερασμάτων σχετικά με την γεωλογική ιστορία, τα οικοσυστήματα, την βιοποικιλότητα και την κλιματική αλλαγή."

Χριστιάνα Καλογήρου - Γενική Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

 

Μοιράσου το άρθρο!