Πολιτική

09/04/2019 - 11:08

Η ιστορία του έργου αντικατάσταση αγωγού ομβρίων ρέματος Λαγκάδας και... η δήλωση του Δημάρχου

Απάντηση - παρέμβαση από το Δήμο Λέσβου μετά την ανακοίνωση επαγγελματιών - κατοίκων της περιοχής. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου και δήλωση του Δημάρχου Σ. Γαληνού

Το έργο «Αντικατάσταση αγωγού ομβρίων επί των οδών Βουρνάζων και Αεροπόρου Γιανναρέλλη», έχει κριθεί από τη Δημοτική Αρχή ως το μεγαλύτερο έργο υποδομής για την πόλη της Μυτιλήνης αντιπλημμυρικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο αγωγός που υφίσταται και λειτουργεί σήμερα έχει αστοχήσει πολλές φορές στο παρελθόν, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα.

Επιπλέον, η σημερινή κατάσταση του αγωγού έχει χαρακτηρισθεί από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΛ και από το Τεχνικό Επιμελητήριο ως επικίνδυνη.

Η Δημοτική Αρχή αφού εξασφάλισε τη χρηματοδότηση για το έργο, δημοπράτησε και υπέγραψε σύμβαση για την κατασκευή του.

Η καθυστέρηση έναρξης του έργου οφείλεται στις ενστάσεις – προσφυγές που άσκησαν οι επαγγελματίες της οδού Αεροπόρου Γιανναρέλλη κατά της μελέτης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που είναι απαραίτητες για την κατασκευή του έργου και του χρόνου που ήταν απαραίτητος για την εκδίκασή τους.

Στο σύνολο τους οι ενστάσεις – προσφυγές των επαγγελματιών απορρίφθηκαν, είχαν όμως ως αποτέλεσμα την διάλυση της εργολαβίας. Η χρηματοδότηση του έργου είναι ενεργή και τηρούνται τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία για την επανεκκίνηση του.

Σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, τόνισε τα εξής: «Η ανάγκη υλοποίησης του έργου του αγωγού της Λαγκάδας, είναι απολύτως απαραίτητη και πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι μπορεί να υλοποίει μεγάλα έργα με τη μικρότερη δυνατή όχληση για τους συμπολίτες μας, όπως γίνεται και με το έργο της ΔΕΥΑΛ στην προκυμαία της Μυτιλήνης. Αυτό ακριβώς θα γίνει και με το συγκεκριμένο έργο, προκειμένου να προστατευθεί και να ωφεληθεί το κοινωνικό σύνολο»

Μοιράσου το άρθρο!