Πολιτική

18/08/2016 - 08:29

Η Λέσβος στον ΟΗΕ

Εκδήλωση με θέμα τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στην Ελλάδα έγινε τις προηγούμενες μέρες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη διάρκεια της οποίας προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ "The island of all together" των Ολλανδών Rhilip Brink και Marieke van der Velden, που γυρίστηκε στη Λέσβο.

 
Θέμα της ταινίας είναι η προώθηση της ποικιλομορφίας και της καταπολέμησης της ξενοφοβίας, στο πλαίσιο της τρέχουσας διεθνούς προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, μέσω της ενθάρρυνσης των διαπροσωπικών σχέσεων προσφύγων-μεταναστών και πολιτών στις χώρες υποδοχής.
 
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική, Μεξικανική και Πορτογαλική Μόνιμη Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ και περιλάμβανε, πέραν της προβολής του ντοκιμαντέρ και συζήτηση σχετικά με την ανθρώπινη προσέγγιση στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση και την αντιμετώπιση του φαινομένου του ρατσισμού και της ξενοφοβίας έναντι των προσφύγων και μεταναστών. 
 
Χαιρετισμούς απηύθυναν η αναπληρωτής Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας Ναυσικά Βράιλα, ο αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Μεξικού Juan Sandoval και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Πορτογαλίας κ. Alvaro Mendonca e Moura.
 
Η κυρία Βράιλα στην ομιλία της αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική διάσταση της προσφυγικής κρίσης και στο σημαντικότατο ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική κοινωνία των πολιτών και ο τοπικός πληθυσμός συνδράμοντας στην αντιμετώπιση των συνεπειών της προσφυγικής κρίσης.
 
Οι ομιλητές εξήραν τις προσπάθειες της Ελλάδας, μίας μικρής σε μέγεθος χώρας, για την αντιμετώπιση της κρίσης, προσπάθειες που είναι αντιστρόφως ανάλογες του μεγέθους της.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!