Πολιτική

31/05/2020 - 17:27

Η Μαρία Κομνηνάκα κοντά στους αγρότες - Περιοδεία στον Μανταμάδο

Περιοδεία σε Μανταμάδο και συνάντηση με Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και Αγροτικό Σύλλογο Μανταμάδου

Συνεχίζοντας τις περιοδείες και τις επαφές στο νησί η βουλευτής, την Παρασκευή το απόγευμα επισκέφτηκε το Μανταμάδο και συζήτησε με τους κατοίκους του χωριού.

Έντονη ήταν η ανησυχία όλων για το αν θα καταφέρουν να αντέξουν τις συνέπειες και της νέας οικονομικής κρίσης, αφού ήδη ήταν φανερό ότι παρά την άρση των περιοριστικών μέτρων ελάχιστη ήταν η κίνηση στο χωριό. Όταν ήδη ο αγροτικός κόσμος του νησιού είναι εξαντλημένος οικονομικά από τις εξευτελιστικές τιμές στο λάδι, κρέας και γάλα, η ανυπαρξία της οποιαδήποτε στήριξης όλο το διάστημα της πανδημίας, τους έδωσε το τελειωτικό χτύπημα. 

Στη συνέχεια συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και του Αγροτικού Συλλόγου Μανταμάδου, όπου κι εκεί οι αγρότες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την εξαίρεσή τους έστω και από  αυτό το ελάχιστο έκτακτο επίδομα που έδωσε η κυβέρνηση σε άλλους αυτοαπασχολούμενους, την ώρα που για τον περισσότερο αγροτικό κόσμο η κατρακύλα των τιμών των αιγοπροβάτων και η χαμηλή ζήτηση από τους μεγαλοεμπόρους την περίοδο του Πάσχα, καθώς και η συνολικά χαμηλή κατανάλωση των αγροτικών προϊόντων, αύξησε τα ήδη μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία βρίσκονται. Από τον Α.Σ. Μανταμάδου, επισημάνθηκε ακόμα, ότι το διάστημα αυτό παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση και στο χρόνο που μεσολαβεί για τον έλεγχο και την πιστοποίηση του μοσχαρίσιου κρέατος από τους δημοσίους φορείς, με αποτέλεσμα αυτό να παραμένει για πολλές μέρες στο σφαγείο και να μην μπορεί μετά να διοχετευτεί στην αγορά.

Η βουλευτής αφού άκουσε μια σειρά άλλα προβλήματα που επισημάνθηκαν από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, επανέλαβε τις προτάσεις που το ΚΚΕ κατέθεσε με ερώτησή και παρεμβάσεις του στη Βουλή, για ένταξη και των αγροτών στους δικαιούχους του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ, καθώς και άλλα μέτρα στήριξης, όπως την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών, αναστολή χρεών κ.α. και τους επεσήμανε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει κάθε δίκαιη απαίτησή τους με παρεμβάσεις στη Βουλή αλλά κυρίως θα σταθεί στο πλευρό τους στην αγωνιστική διεκδίκησή τους.

Μοιράσου το άρθρο!