Πολιτική

29/07/2019 - 22:21

Η Μαρία Κομνηνάκα στο Αναγνωστήριο Αγιάσου

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη νεοεκλεγείσα βουλευτή Νομού Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα, επισκέφτηκε χθες, Δευτέρα 29 Ιούλη, το Αναγνωστήριο Αγιάσου και περιόδευσε στην πλατεία αγοράς του χωριού.

Στο Αναγνωστήριο μίλησε με τον πρόεδρο κ. Κορομηλά και το γραμματέα κ. Κουτσκουδή για τα προβλήματα που ακόμα υπάρχουν στο κτίριο, που εδώ και κάποια χρόνια, μετά από μια μεγάλη πλημύρα έπεσε η στέγη του θεάτρου, και ξεναγήθηκε στο υπόλοιπο πολιτιστικό κομμάτι του, που πραγματικά είναι μια τεράστια πολιτιστική λαϊκή κληρονομιά από αγιασώτικα εργαλεία, φορεσιές, μουσικά όργανα κ.λ.π.. Είναι εκθέματα που έχουν χαριστεί από ντόπιους και έχουν το καθένα αποκτήσει τη δικιά του γωνιά, αποτυπώνοντας το μεράκι, την αγάπη και την προσωπική δουλειά των μελών της Διοίκησης.

Η βουλευτή στο τέλος υπόγραψε στο βιβλίο επισκεπτών επισημαίνοντας ότι ¨η διαφύλαξη του λαϊκού πολιτισμού είναι σημαντική για την ανάδειξη και εξέλιξη της ιστορίας που περνάει και μέσα από την κίνηση του λαϊκού παράγοντα».

Μοιράσου το άρθρο!