Πολιτική

23/09/2021 - 06:10

Η μαθήτρια από την Λέσβο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας (φωτο)

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με την 12χρονη πρόσφυγα Αρεζού Καμπουλί από το Αφγανιστάν, η οποία απέσπασε υποτροφία για το Διεθνές Σχολείο της Βοστώνης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε χθες στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με την δωδεκάχρονη πρόσφυγα, Αρεζού Καμπουλί (Arezu Kabuli), από το Αφγανιστάν, η οποία από μαθήτρια σε σχολείο της Λέσβου, απέσπασε υποτροφία για το Διεθνές Σχολείο της Βοστώνης. (διαβάστε περισσότερα εδώ)

 

Η κυρία Σακελλαροπούλου, αφού συνεχάρη τη νεαρή μαθήτρια, τόνισε ότι το χαρισματικό αυτό παιδί αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα τόσο για την Πολιτεία όσο για όλους όσους είναι σε δύσκολη θέση. «Μπορούν να δουν ότι υπάρχει φως. H γλώσσα και η παιδεία είναι ο δρόμος για την ένταξη, για την ενσωμάτωση» υπογράμμισε.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε και τη μεγάλη συμβολή της οικογένειας της Αρεζού στην εξέλιξη της, και ιδιαίτερα της μητέρα της, που της εμφύσησε την αγάπη για τη γνώση.

 

Η μικρή Αρεζού από την πλευρά της, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν ήρθε στη χώρα μας, αφού δεν γνώριζε ελληνικά, αλλά τόνισε ότι τις ξεπέρασε πολύ γρήγορα έχοντας σημαντική βοήθεια από τους δασκάλους της και δήλωσε έτοιμη να ταξιδέψει στη Βοστώνη και να γνωρίσει καινούργιους ανθρώπους και καινούργιους τόπους.

 

Την Αρεζού συνόδευαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι γονείς της και η μικρή της αδερφή, καθώς και η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη και η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Μοιράσου το άρθρο!